Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/72dana

Marketing

21. DAN

Eh da, more, ljeto, svi ti ljudi….znate kao to ide.
Ova priča seže daleko, daleko u 1998… Curice na fešti sa roditeljima, išle prošetati jer su mislile da su jako važne i da ih svi dečki gledaju. To su te godine. Tada sam ga prvi puta vidjela. On je tada bio 8 razred, znale smo ga s plaže, ali nikako nisam mogla znati da on zna mene. Kako djeca već u toj dobi počinju eksperimentirat s alkoholom i on je malo popio tu večer i znam da se naslonio na mene i ispričao se zbog toga, znam da je rekao nešto kao da me zna… godinu dana kasnije, još uvijek sam za njega bila mala slatka curica, koju je uvijek pomazio po kosi kad bi ju sreo u gredu. Ne trebam vam ni pričati kakvu je to ljubomoru izazvalo kod pripadnica moga spola. Sljedeće godine već smo počeli intenzivnije razgovarat, zaista se počeo zanimati za mene, ali ja sam znala, ili bar pretpostavljala, da on tako svakoj curi, a uvijek ih je oko sebe imao bar 3. bila je to lijepa godina i baš smo se »sprijateljili«. Sjećam se jedne rečenice koju mi je tada rekao:»sljedeće godine kada ti dođeš ovdje, ti ćeš bit bolja ženska od svih ovih ovdje, i svi će te htjet imati za sebe, ali onda ću doći ja i svi će biti ljubomorni na mene, jer te ja imam oni ne« zamislite da ste djevojčica od 12-13 godina i da vam to netko kaže…
Skoro pa je tako i bi. Mazili smo se, grlili, šetali po plaži… sjećam se da me zamolio da ako me netko od njegovih prijatelja pita za godine moram reći da imam 16, jer on nikad nije bio sa curom koja je mlađa od njega, a pogotovo toliko mlađa, što je bilo i istina, ali meni to nije predstavljalo neki problem. Ali ne znam zašto se nikad nisam osudila poljubit ga prva. Rekao mi je da me nikad neće prvi poljubit, jer želi znati da li mi je stalo do njega, a ja to nikako nisam mogla napraviti. Pred njim sam bila totalno ukopana, nisam mogla ništa… i tako je ljeto prolazilo, a kako se nismo vidjeli neko vrijeme, a razlog toga je jedna druga, njegova privatna, priča o kojoj ne bih sad, ja sam se viđala s nekim drugima, a to već znate iz prvih dana…..sreli smo se još jedan put, ali tada je već našao neku drugu.
Godinu dana nakon, bila sam odvažna u svojoj nakani da ga konačno imam bar jednu večer. Sreli smo se gdje sam znala da ćemo se sresti. Odmah mi je naravno počeo davati komplimente, ali nekako nije bio zainteresiran. Imao je curu, ali kao da je to njemu ikada bio problem, mislila sam, ali činilo se da ovaj puta je. Sada mi je možda malo i žao što sam ga uspjela pridobit tu večer, ali kažu da događaj za koji nitko ne zna kao da se nije ni dogodio. Nisam nikome rekla, bilo je to više ovako za moj gušt.
Drago mi je što smo ostali u dobrim odnosima, vidimo se svako ljeto, popričamo, odemo na piće, a sada već drugu godinu studira ovdje u mom gradu i kaže da ga obožava…baš mi je drago!
BROJ 21 - Nikola (14.07.2002)


Post je objavljen 08.05.2005. u 02:03 sati.