Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serol

Marketing

Cenzura za teksaške navijačice

Dallas Cowgirls će morati da paze koliko uverljivo plešu. Zakonodavci u Teksasu smatraju da su tačke koje izvode cheerleadersice previše nabijene seksom.

Nakon četvorosatne rasprave, koja je uključivala navijanje i navijačke pompone, zakonodavci američke savezne države Teksas doneli su zakon koji ograničava seksualno sugestivno navijanje.

Zakon, koji je predložio predstavnik demokrata Al Edvards iz Hjustona, izglasan je u utorak veče u Zastupničkom domu Teksasa sa 65 glasova za i 56 protiv. On omogućava službenicima za državno obrazovanje da uspostave standarde o tome koliko mogu biti sugestivne navijačke tačke u školama.

Postati navijačica Dallas Cowboysa san je mnogih američkih devojaka.
- Naše 12, 14, 16 ili 18 godina stare devojke mogu raditi sve te seksom prenabijene tačke i mi im aplaudiramo. To nije u redu, rekao je Edwards prilikom obraćanja poslanicima.
Zastupnici koji su se protivili tom zakonu nazvali su ga seksističkim, smešnim i ponižavajućim.

Zakon još moraju potvrditi teksaški Senat i guverner Rik Peri, kako bi postao pravnosnažan.
Sportski klubovi u SAD-u, od osnovne škole do profesionalnih klubova, imaju navijačice koje zabavljaju publiku, izvode plesne tačke i predvode navijače svog tima u pevanju. One su ponekad i jedini razlog zbog kojeg navijači dolaze na utakmice.


Post je objavljen 07.05.2005. u 18:21 sati.