Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ajditi

Marketing

Iz njedra pa u rebra

Da bi uistinu postali dio Zapada u Hrvatsku moramo uvesti neke zapadnjačke principe. Budući da je najbolji način uvođenja takvih principa igra, a s obzirom da svi znamo da se igrati najbolje znaju djeca, vrijeme je da svu djecu poučimo jednoj pravoj zapadnjačkoj igri.

Naziv igre: Iz njedra pa u rebra
Pravila: Potrebno je imati jednog igrača koji glumi lovinu i tim od barem četiri igrača koji glume lovce. Igrači bacaju kockicu, a onaj koji dobije najmanji broj je lovina. Igra se igra u šumi, daleko od drugih ljudi. Lovina trči po šumi, a lovci je love. Kad je ulove, prvo viču - 'Iz njedra pa u rebra' - a potom se obruše na lovinu. Sve je dopušteno – vezanje ruku i nogu, cipelarenje, gušenje, mlaćenje štapom, rezbarenje nožem po koži, gašenje čikova na koži… - jer to je ipak igra! Cilj je pokazati lovini da nema kud zbrisati i pri tome se dobro zabaviti.
Upozorenje: Iako igra nije u potpunosti legalna, objasnite djeci da zbog nedostatka morala u lijepoj našoj imaju veliku šansu da kao lovci neće biti kažnjeni.
Edukativna vrijednost igre: Kroz igranje ove igre djeca uče način na koji funkcionira pravda u lijepoj našoj i stječu korisno iskustvo koje će im pomoći da se snađu u svakoj situaciji. Primjerice, kad ih neka bezobrazna starica zamoli da joj se ustanu u tramvaju ili autobusu. Iz njedra pa u rebra - i stvar je riješena!

# # #

Slučaj «Druker» završio oslobađanjem mladića-monstruma koji je sa svojom ekipom životinjski pretukao i unakazio jednog drugog mladića. Više o tome piše Večernji list.

Post je objavljen 07.05.2005. u 14:01 sati.