Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nabrijano

Marketing

Kino...

Večeras sam bio u kinu, išao sam gledati Krug 2, i tako. Bio sam sav usplahiren prije filma jer sam jedva dočekao da idem gledati taj film. Prije početka filma sam sreo Natašu i malo s njom proljudikao (pozdrav Nataši!!!). Nismo dugo pričali jer je ona morala ić s prijateljicama a ja sam se nabrijavao na film.
I tako je film počeo… I tako je film i završio…
Nemam ništa više reći o tome. Bolje je da što prije zaboravim film i nastavim živjeti.
Film je totalno smeće!!!!!!!!!!!SMEĆE!!!!!
Još sam se polio colom po majici, ali ne od uzbuđenja, nego zato što sam skoro zaspao sa slamkom u ustima. Skoro sam opsovao dvije tri nedilje, al sam se suzdržao...
Prvi dio već sada antologijskog horrora unio je dašak svježine u ustaljene vode horroraca, te je dao poticaj ostalim redateljima da se i uz malo novaca i mizernu produkciju još uvijek može napraviti dobar film. Ono što odiše originalnošću u prvom djelu je činjenica da ideja nije temeljena na tipičnom horror žanru, ali je ipak dokazao da se može nositi i s najvećim uspjesima horror žanra.
Prvi film je u meni probudio strah, adrenalin, pitanja i bio sam sav nabrijan nakon gledanja.
Drugi nastavak toliko smrdi na komercijalnost da je sve svedeno na nekoliko specijalnih efekata, suhu priču i već istrošene ''napetost i nabrijana muzika'' scene.
Od one originalnosti iz prvog djela ostala je samo ona curica koja još uvijek prilično dobro kolje sve oko sebe, ali nekako mi je suha, iako izlazi sva mokra, najprije iz bunara, a zatim i kroz televiziju.
Kazeta koju ako pogledate umirete za sedam dana u prvom je dijelu bila drugi ''glavni glumac'', dok je u drugom spaljena nakon početnih 10 minuta filma.
Nema više što dodati. Filma se nisam prepao, nije čak u meni probudio ni želju za jelom, što je običaj nakon što pogledam horor.

Ništa, suuuuuuvoooo………

Idem spavat, razočaran sam….

Pusa svima koji čitate suhe tekstove iz jedne mrtve ulice u Zagrebu….



Post je objavljen 07.05.2005. u 00:24 sati.