Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Ante Roso i Domagoj Margetić


Umirovljeni general HV-a i bivši pripadnik Legije stranaca Ante Roso učestalo se spominje kao nerealizirani pregovarač između odbjeglog Ante Gotovine i Carle Del Ponte.

Ante Roso - član predsjedništva HR, zapovjednik vojnog krila HR, vođa republikanskih Federalista


Da ga u Europskoj uniji smatraju jednim od ozbiljnijih Gotovininih pomagača, to mi je poznato. Ali, dok nisam otvorio stranicu Hrvatskih republikanaca, marginalne političke skupine, za koju sam prvi put čuo kad joj je pristupio Slavko Degoricija, pojma nisam imao da je Ante Roso zapovjednik vojnog krila HR-a.

Kad, na istoj stranici još jedan poznat lik: Gospićanin Ivica Filipović, tip sa zagrebačke špice, jedan od onih peripatetika za koje inače ne znate ni tko su, ni što su, ni od čega žive, a viđate ih svakodnevno.


Ivica Filipović - član predsjedništva HR, Republikanska Akademija - ravnatelj, vođa Jakobinaca


Vođa Jakobinaca zadnjih mjeseci davi poznate prolaznike u Gajevoj i Bogovićevoj kako njegova ekipa okuplja "10 000 dragovoljaca koji će promijeniti situaciju u Hrvatskoj".

Sličnih Filipovićevih gluposti već sam se naslušao u prolazu. A onda pogledam Nacional - pozitivno intorniran tekst o pritvorenom Domagoju Margetiću, a ono na slici pored Margija Vođa Jakobinaca Ivica Filipović.

Domagoje Margetić i Ivica Filipović

Margetić i Filipović u jednoj od ranijih akcija promjene situacije u Hrvatskoj (foto Nacional)


Da ne poznam Filipovića tko zna bih li povjerovao u briselske kuloarske priče da je Domagoj Margetić bio trubač Vojnog krila HR-a kojim zapovijeda Ante Roso.


Post je objavljen 06.05.2005. u 21:14 sati.