Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mathbaby

Marketing

Blize se izbori - glasujmo za SDP!!!

Drage forumasice i forumasi, dragi prijatelji!
Pred nama su jos jedni lokalni izbori, pred vama ponovno s ponosom stojimo mi, SDP-ovci, s nasom stabilnom i solidnom strankom.

Za SDP bi se zaista tesko moglo reci da pati od ozbiljnih bolesti kakve se neprestano pojavljuju kod drugih stranaka i ja vam, dragi forumasi, s ponosom i srecom mogu i ovaj put reci: nase ruke su ciste! Pokazali smo svima da se u politici moze uraditi i posten posao, za dobrobit sviju!

A uradili smo zaista puno. Od onog nereda i kaosa u Zagrebu, njegovim drzavnim poduzecima koja su grcala u gubicima, kojeg su nam ostavili bivsi gulikoze, sjecikese i kriminalni elementi bivse vlasti puno toga smo promijenili i popravili. Ostvarili smo puno toga, radili smo i do 15 sati dnevno samo da bismo grad doveli u kakav-takav red i sprijecili daljnje gomilanje gubitaka. Rezultat? Danas Zagreb pociva na zdravim temeljima!

Dragi forumasi, evo sto smo je SDP napravio za nas voljeni grad, evo, ponosna sam sto vam mogu predstaviti samo dio onoga sto smo ostvarili iz naseg proslog predizbornog prgrama:

OSTVARENO:

UREDJENJE GRADA I INFRASTRUKTURNI PROJEKTI

1) Zapocelo temeljito rjesavanje prometnog kolapsa u gradu - izgradnjom i rekonstrukcijom sljedecih prometnica: Radnicka, Ljubljanska–skorpikova, podvoznjak culinecka, Samoborska, produzetak Branimirove...

2) U tijeku je izgradnja Domovinskog mosta preko Save.

3) Zapocelo rjesavanje problema parkiranja u uzem dijelu grada izgradnjom podzemne garaze na Langovom trgu.

4) Uspjesno provedena rekonstrukcija i uredjenje vise zagrebackih ulica i trgova.

5) Produzena tramvajska pruga na Jarun te rjeseni pravni sporovi i otvoreno tramvajsko okretiste Dubec.

6) Izgradjena nova trznica na Kvatricu.

7) Izgradjen centralni gradski procistac otpadnih voda (Ivanja Reka).

8) Zavrsena sanacija odlagalista otpada na Jakusevcu.

9) Zapoceta realizacija projekta "Voda u svako domacinstvo".

10) Uredjeno skijaliste i popratni objekti na Sljemenu te uspjesno realizirana organizacija Svjetskog skijaskog kupa.

11) Zapocela gradnja Muzeja suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu.

12) Zapocele pripreme za gradnju Kongresnog centra.

13) Kazalisna druzina "Histrioni" dobila svoj dom u Ilici.

14) Glazbena akademija dobila svoju zgradu na Trgu Marsala Tita.

15) Izgradjen prvi bazen u Novom Zagrebu (Utrine).

16) Zapoceti sanacija i zavrsetak izgradnje maksimirskog stadiona.


GOSPODARSTVENI PROGRAMI

17) Smanjen broj nezaposlenih u gradu Zagrebu te zapocelo intenzivirano kreiranje novih programa zaposljavanja.

18) Ostvarena potpora zagrebackim obrtnicima i poduzetnicima u ukupnom iznosu od oko 50 milijuna eura.

19) U tijeku je prosirenje poduzetnicke zone u Jankomiru te su ostvarene pripreme za izgradnju tehnoloskog parka u Petrusevcu.

20) Sklopljeni su ugovori s hrvatskim konzorcijem o izgradnji 70 niskopodnih tramvaja za ZET, cime je obogacen zagrebacki vozni park te unaprijedjen taj sektor domace proizvodnje.

21) Zagrebacka gradska poduzeca povecala su dobit u poslovanju te je unaprijedjena njihova ucinkovitost.


SOCIJALNI, DEMOGRAFSKI I OBRAZOVNI PROJEKTI

22) Redovita pomoc za 46.800 zagrebackih umirovljenika, u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna. Cenzus za dobivanje gradske pomoci povecan je na 1500 kn a visina naknada iznosi 200, 300 i 400 kn.

23) Osiguran besplatan prijevoz za 38.400 nezaposlenih u gradu, za sto je u proracunu za 2005. izdvojeno oko 28 milijuna kuna.

24) Osigurano zemljiste i komunalna infrastruktura za izgradnju 7.800 novih stanova u programu poticajne stanogradnje (spansko, Malesnica, Sesvete, Oporovecka i Vrbani).

25) Sanacija bespravne gradnje, odnosno zauzimanje da se Izmjenama i dopunama Generalnog urbanistickog plana Grada Zagreba legalizira socijalna bespravna gradnja.

26) Uveden djecji dodatak za zagrebacke obitelji - za prvo, drugo, trece i svako daljnje dijete rodjeno nakon 1. sijecnja 2004., u iznosu od 100, 300 i 600 kn.

27) Povecano subvencioniranje djecjih vrtica te stvoreni uvjeti za pocetak gradnje novih vrtica (Malesnica, Jarun, Markusevac, Laniste i Selcina).

28) Osigurani besplatni udzbenici za 68 tisuca zagrebackih osnovnoskolaca, za sto je Grad izdvojio 34,5 milijuna kuna.

29) Zapoceta gradnja, dogradnja ili uredjenje osnovnih skola (Sesvetska sela, Borovje, Hrvatski Leskovac, Brestje i Gracani).


Kao sto vidite, dragi forumasi, ima toga jako puno. Puno je tu napravljeno posla, a to je trazilo mnogo rada i energije. No, mi u SDP-u se ne zalimo: volimo raditi ovaj posao i spremni smo ga, uz vase povjerenje, i nastaviti entuzijasticno i s poletom, uspjesno obavljati!

Zato vam predlazemo: na ovim izborima glasujte za nas, kako biste bili sigurni da ce stvari ici naprijed ozbiljno, odgovorno, a nadasve posteno! Jer, nase ruke su ciste, mi smo svojim napornim radom to dokazali!

Predizborni pozdrav svima od vase
math_baby

Post je objavljen 05.05.2005. u 21:58 sati.