Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 18. puta - Zagreb 04. 05. 2005.

I ovaj puta imamo smjenu lidera. Pet je partija odigrano. Sudjelovalo je u igri sedam natjecatelja. Nazočno je bilo osam igrača. Jedan je samo gledao partije i družio se razgovorima. Taj osmi je bio Damir.
Dolazim i vidim četvoricu oko jednog stola s jednom garniturom. Vinovnici igre su Tomi i Robi. Pokušava Robi uhvatiti liderstvo liste. Marijan i Damir gledaju partiju, ali međusobnog izazova nema. Sjedam i ja i gledam, kad diže se Marijan i odlazi po garnituru. Stavlja je na drugi stol i poziva me na partiju za listu. Bila je to partija za treće mjesto. Sada su tu već dvije partije, kad dolaze zajedno Mato i Nikola. Uzimaju garnituru i kreću međusobno za listu. Tek što krenuše završavaju Tomi i Robi. NijeTomi dao prvo mjesto. Pobjedio je dosta uvjerljivo i pored 9 prednosnih kamenova za dosta uvjerljivih 68,5 poena. Nije ga smetalo niti Robijevo napredovanje u 21. kyu.
Stigao je i Davor. Imao sam s njime dogovoren njegov izazov, ali sam bio zauzet partijom s Marijanom, a Tomi je bio slobodan. Okrenuo se Davor igri s Tomijem. Krenuše oni ravnopravno za vrh liste.
Mato je, kao i obično, pobjedio Nikolu. Nikola gubi partije, ali sakuplja znanje. Završili i otišli. Marijan se trudi protiv mene, ali pomalo gubi grupu za grupom. Na kraju bijaše to njegov poraz za 150,5 poena. Završivši tu partiju pogledavamo Damira, a on:'Ja ću uskoro kući.' Pogleda Marijan mene i pita za revanš. Bolje da igramo, nego da tek samo promatramo Tomija i Davora. Prihvaćam. Ova druga partija je bila bolja za Marijana, jer bilo je ovaj puta samo 91,5 poena razlike.
Partija za liderstvo još traje. Davor je srušio grupu Tomiju i ima izgledniju postavu. Odolijeva svim pokušajima trenutnog lidera i privodi partiju kraju u svoju korist za 16,5 poena. Davor je novi lider. Kaže Davor: 'Sviđa mi se ova igra. Opušta me.' I mislim si ja na to: 'Našao si Davore, a koliko je onih koji na prečac sude, kako je to nešto teško i zamorno, a nisu pravo ni pokušali.'
Pregled današnjih rezultata:

Za 1. mjesto: T. Baotić - R. Jovičić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 68,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: M. Smud - M. Sviličić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 150,5 poena razlike )
Za 9. mjesto: N.Srkoč M. Taušan ( ravnopravno ) 0:1 ( predajom )
Za 1. mjesto: T. Baotić - D.Gorički ( 9 prednosnih kamenova ) 0:1 ( 16,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: M. Smud - M. Sviličić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 91,5 poena razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 04. 05. 2005.
1. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
2. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
3. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
4. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
5. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
6. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
7. Robert Jovičić 21. kyu Zagreb,
8. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
9. Mato Taušan 23. kyu Zagreb,
10. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
11. Igor Krtalić 25. kyu Osijek,
12. Leon-Josip Telak 24. kyu Zagreb
13. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb
Do slijedeće srijede
bl. Muradenu


Post je objavljen 05.05.2005. u 09:37 sati.