Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serol

Marketing

Liverpul u finalu

Poraz u polufinalu Lige šampiona od Liverpula teško je pao svima u Čelsiju, a posebno menadžeru Žozeu Murinju.

“Fudbal ume da bude okrutan. Moramo da prihvatimo rezultat. Oni su postigli gol, ako su ga uopšte postigli. Mogao bih da kažem i da ga je pomoćni sudija postigao”. Murinjo je pohvalio publiku na Enfildu, koja je bez prestanka navijala, ali je ponovo iskoristio priliku da za poraz optuži sudiju. “Ovo je sjajno iskustvo. Publika je bila sjajna, osetio sam to. Nije uticala na moje igrače, ali možda jeste na nekog drugog. Ne znam zašto je pomoćni sudija pokazao da je gol, morao bi da bude 100 % siguran. Nije se dobro videlo, a moji igrači tvrde da gol nije postojao”. Ipak, svestan da život i rad u drugačijoj kulturi nije jednostavan, Portugalac je pohvalio kolegu sa Enfilda. “Čestitam Benitesu na uspehu. Želim mu da osvoji trofej za sebe i Liverpul”.

Sezona je praktično završena za Čelsi, pošto su im ostale samo tri utakmice u Premijer ligi, koju su već osvojili. Zato pripreme za sledeću sezonu počinju odmah. “Ne mogu se požaliti na svoje uspehe i svoju karijeru. Ne mogu ni ja da osvojim sve trofeje. Samo mi je žao zbog ovog rezultata. Ali, već od srede počinjemo pripreme za novu sezonu”.

Rafa Benites je, prirodno, bio veoma zadovoljan zbog velikog uspeha. Benites ukazuje na to da Čelsi do 96. minuta nije stvorio nijednu ozbiljnu priliku. “Kontrolisali smo igru sve vreme i naterali ih da igraju na duge lopte”.

Posle odličnih rezultata u Valensiji, Benites je došao u novi klub prošlog leta. Rezultati u ligi nisu bili dobri, ali u nokaut-sistemu Liverpul igra sjajno. “Veoma sam ponosan. Teško je u prvoj sezoni imati konstantno dobru formu. Igrali smo mnogo bolje u Ligi šampiona nego u Premijer ligi”.

U drugom duelu polufinala Milan je veliki favorit protiv PSV-a. Ako prođu Holanđane, Italijani će biti favoriti i u finalu, ali pozicija autsajdera nije nova za Benitesov tim. “Kada dođete do finala, znate da igrate sa vrhunskim protivnikom. Ali, ako smo izbacili Bajer Leverkuzen, Juventus i Čelsi, možemo da pobedimo i Milan ili PSV”.

Post je objavljen 04.05.2005. u 17:20 sati.