Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

26. Turnir go-sekcije O. Š. 'N. Hribara' - Velika Gorica - 03. 05. 2005.

Prošli puta nas je bilo podosta u radu ove školske go-sekcije. Zbog toga sam s većim zanimanjem danas dolazio u Hribu. Znam da je turnus, onih koji više dolaze, jutarnji, što bi moglo utjecati na današnji odziv. I bilo je tako. Bilo nas je upola manje. Od učitelja goa bili smo ovdje obojica Zvonac i ja.
Bilo je radno. Ovaj puta se više radilo individualno. Maksi je krenuo na go na 13x13. Rekao je da želi da ga zovemo Aleluja. Pozorno je pratio sve što sam mu govorio i sa velikim zanimanjem je krenuo na veću ploču.
Došli su dvojica od prošli puta novih, koji su još na atari-gou Ivan Ceković i Josip Blažek. Odigrali su ovaj turnir s velikim zanimanjem.
Igrano je četiri kola švicarskim sistemom. Josip i Ivan su sve svoje partije igrali atari-go, a svi ostali su međusobno igrali go na 13x13.
Pogledajmo završnu tablicu.

1. Stjepan Švigir 23. kyu, 8 bodova i sos 18
2. Domagoj Kralj 25. kyu, 6 bodova i sos 19
3. Petar Mandarić 25. kyu, 5 bodova i sos 13
4. Maksi Pokupec 3. interna kategorija, 4 boda i sos 18
5. Ivan-Bruno Kovač 5. interna kategorija, 4 boda i sos 12
6. Josip Blažek 2. interna kategorija, 3 boda i sos 21
7. Ivan Ceković 2. interna kategorija, 2 boda i sos 12
Nove kategorije:
4. interna kategorija: Maksi Pokupec - Aleluja
3. interna kategorija: Josip Blažek
Stjepan je i opet protutnjao turnirom. I opet je odradio to sa 100% učinkom. Ipak ima razlike prema prošlom tjednu, jer bilo je uvjerljivije. Što reči za Štefeka? Izgleda da je na putu postanka jakim go-igračem. No, do toga je još dug put i puno rada i učenja. Samo naprijed Šetefek! Ima nas starijih, koji ćemo ti u tome pomoći.
Domagoj je izgubio samo od Štefeka. Pobjedivši ostale protivnike, zauzima na kraju drugo mjesto.
Mandara je također izgubio od Štefeka, ali i jedu od dvije atari-goa protiv Josipa. Treći je na kraju.
Uz veliko veselje Aleluja shvaća da je čak četvrti. Nije gubio volju kao prošli puta na atari-gou. Eto, ide on na višu kategoriju.
Peti je Ivan-Bruno s četiri boda, ali uspješniji je bio Josip na šestom mjestu. Razlog ovakovom mišljenju je taj, što je Josip odigrao sve partije i bodove ostvario igrom, dok je Ivan-Bruno dva boda dobio bez borbe, zbog neparnog broja natjecatelja. Josip ovim rezultatom i prikazanom igrom prelazi u 3. internu. Imao je i najveći sos na turniru, što dodatno govori o vrijednosti osvojenih bodova.
Ivan se trudio, puno naučio, ali zasada nema još pravog rezultata, ali doći će i to.
Vladanje je bilo uglavnom dobro.
Na kraju je uslijedio poziv na subotnji vikend-turnir, a kyuevi su dobili obavijest za roditelje u svezi međunarodnih natjecanja, na koje ćemo kao klub izlaziti, u ovom mjesecu.
Na slici uz ovaj post vidi se stol voditelja go-sekcije ove školske go-sekcije.
bl. Muradenu


Post je objavljen 04.05.2005. u 12:47 sati.