Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Nacionalovo priklanjanje Službi


Počelo je pranje ruku. Nije to baš akcija Čiste ruke, ali se dojučerašnji prijatelji i saveznici koji žele što žilavije preživjeti trenutne akcijske mjere protiv Ante Gotovine (i Hrvoja Petrača), lagano lišavaju slabijih karika u lancu pomagača odbjeglicama.

Nacional kaže da je Damir Lončarić, donedavni šef OA-e fizički nasrnuo na tipa koji je svjedočio da ga je još pred godinu dana upoznao s pojedinostima oko Gotovinine lažne putovnice.

Lončarića je u OA-u instalirao Tomislav Karamarko.
Njegova žena Alica je u kumskoj vezi s Petračevima. Njegova kći bila je zaposlena u Petračevoj firmi.

On je slao Sašu Perkovića i Ranka Ostojića da pregovaraju s Hrvojem Petračem u Villachu nakon čega se tajkun pristao pojaviti u zemlji i dati iskaz vezano na okolnosti ubojstva Vjeke Sliška.

Zaustavio je dva međunarodna upita (iz Velike Britanije i Španjolske) o eventualnoj umiješanosti Hrvoja Petrača u međunarodni šverc oružja.

Kod Damira Lončarića na Kunišćaku u trenutku ubojstva Vjeke Sliška boravio je Zdravko Šeničnjak, šef zagrebačke krim policije, koji je suvlasnik detektivske firme zajedno sa Salihom Fazlićem, bivšim policijacem osumnjičenim da je posredovao u naručivanju lažne putovnice za Antu Gotovinu.

Zdravko Šeničnjak, ali i Vladimir Faber, (zamjenik predsjednice Komisije za pomilovanja Ureda Predsjednika kojeg Tomislav Karamarko želi na mjestu ravnatelja policije) bili su kod Damira Lončarića na Kunišćaku i u vrijeme otmice sina generala Vladimira Zagorca.

Radovan Ortynski, Glavni državni odvjetnik u vrijeme ubojstva Vjeke Sliška napao je Zdravka Šeničnjaka što odmah po Sliškovu ubojstvu nije priveo Hrvoja Petrača.

Radovana Ortynskog su napali svi : od OA-e (Damira Lončarića) koja ga je optužila da je u Sarajevu sa stranim špijunima dogovarao poslove za koje nije ovlašten, do Vlade i Sabora, a na koncu ga se odrekao i njegov zamjenik u Državnom odvjetništvu Dragan Novosel, šireći priču kako mu ješef bio loš.

Ivo Pukanić, vlasnik Nacionala bio je veliki prijatelj sa Zdravkom Šeničnjakom, a uvijek do sad imao je samo riječi pohvale za Damira Lončarića.

Nije čak htio ništa objaviti o možebitnoj ulozi Damira Lončarića u skandalu s oduzimanjem pištolja Nikoli Petraču (srednjem Hrvojevom sinu) u zračnoj luci Pleso. Lončarić trenutno radi kao zamjenik direktora za sigurnost Zračne luke.

A kako vidimo upravo Ivo Pukanić pušta Lončarića i Šeničnjaka niz vodu.

Dobro, ispustio je Puki reći da je Salih Fazlić, Šeničnjakov partner, iz policije otišao nakon nestanka kasete iz sigurnosne kamere hotela Esplanade na kojoj je zabilježeno premlaćivanje redara od strane Novice Petrača. Al to je učinjeno iz obzira prema Hrvoju Petraču, nikako Fazliću il Šeničnjaku.

Treba sada držati balans između Tomislava Karamarka s jedne strane i Gotovine i Petrača s druge.

Tako će Robert Bajruši podliaziti Karamarku i njegovoj POA-i nazivajući ju Službom. Te sve tepati Služba je ovo, Služba je ono ..., napravila, ustanovila i upozorila da ministrica Vesna Škare Ožbolt odaje EPH-ovom uredniku pojedinosti oko izraelskog prebivališta Hrvoja Petrača.

Nitko od novinara koji pišu o tajnim službama ne piše Služba jer su tako su tako udbaši od milja zvali svoju firmu (Služba državne sigurnosti, SDS, UDB-a). Ona se kasnije preimenovala u Službu za zaštitu ustavnog poretka. SZUP se danas zove Protuobavještajna agencija (POA). Međutim, upravo bi samo udbaši i njihovi nasljednici te dugogodišnji suradnici uvijek govorili samo Služba.


Post je objavljen 03.05.2005. u 12:36 sati.