Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Amor - najljepši Tornjak

Specijalna izložba Tornjaka u Rami, foto:rama-prozor Na specijalnoj državnoj izložbi pasa Tornjaka održanoj proteklog vikenda u susjednoj Rami najljepšim Tornjakom proglašen je pas Amor uzgajivača Igora Ramčića iz Uskoplja, koji je, inače, član Kinološkog kluba Tornjak iz Rame, koji je dobio i glavnu nagradu Generalnog sponzora izložbe Pedigrea. Nadamo se da će ovaj iznimni Ramčićev uspjeh potaknuti i druge uzgajivače s područja Uskoplja na intenzivnije bavljenje kinologijom, te da će sve skupa dovesti do formiranja uskopaljskog kinološkog kluba, kako naši uzgajivači ne bi više nastupali pod “tuđom zastavom”.
Tornjaci, foto: rama-prozor.info Na izložbi je bilo prisutno oko 80 pasa pasmine Tornjak i desetak pasa drugih pasmina, piše na stranicama www.rama-prozor.info, na koje smo Vam nekoliko puta do sada skretali pozornost. Kinološki sudac Zdravko Pranjić iz Tomislavgrada ocjenjivao je Tornjake po razredima, od najmlađih mužjaka i ženki starosti od 3 do 6 mjeseci, pa do kategorije veterana. Klub domaćin, Tornjak iz Rame, najtrofejniji je na ovoj izložbi s tim da su svi izlagači tornjaka pokazali jedinstvene primjerke neprocjenjive vrijednosti, rekao je delegat Unije kinoloških saveza BiH, mr Stjepan fra Petar Krasić dodavši da u 35 godina bavljenja kinologijom, smatra da je ova, ramska izložba ponudila najkvalitetnije primjerke Tornjaka.
Izložba je održana u ambijentu zabavno-rekreacijskog centra Laguna na Ramskom jezeru, uz odlične uvjete i besprijekornu organizaciju.
Na žalost, ova izložba pasa još bi po nečemu mogla postati povijesna. Naime, veoma lako bi se moglo dogoditi da ovo bude i posljednja izložba na kojoj se natječu svi tornjaci skupa. Voljom više sile pasmina tornjaka dijeli se na dva varijeteta: hrvatski i bosanski, s kojom odlukom se velika većina uzgajivača teško miri. Više...

Post je objavljen 04.05.2005. u 08:00 sati.