Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Svake godine umjesto roštiljanja ili graha u prirodi prvi svibanj uglavnom provodim na gluplji način, uz comp. Tog dana mi je najdraža adresa http://de.indymedia.org jer sam sentimentalno vezan uz Berlin, koji je definitivno postao najzanimljivija prvomajska metropola, a slike policijskog nasilja, koje se jedino na ovoj stranici mogu naći, ulijevaju mi strah. Nažalost, zakonski je zabranjeno, dalje ih distribuirati... Šokirala me vijest na HTV da je policija sprečavala sukob između ljevičara i neonacista. Provjerio sam, nije istina, neonacisti su u Berlinu manji od mišje rupe, a ni nacisti nisu nikad imali većinu u tom gradu. To se dogodilo u Dresdenu, a danas će prosvjednici u Leipzigu pokušati spriječiti najavljeni marš neonacista.
U Berlinu danas popodne vri Kreuzberg, u kojem sam ljetos stanovao, jučer su bili koncerti na meni najdražem Fridrichshainu i Prenzlauerbergu koji su brutalno završili nakon što su maskirani napadači kamenjem napali policiju (zvanična verzija). Na fotkama su vidljivi goli ili polugoli pretučeni demonstranti. Danas se očekuje paljenje starih automobila od strane demonstranata, budući da berlinski senat daje velike odštete građanima , koji dokažu da su njihovi auti zapaljeni za vrijeme demonstracija. Budući da su na Kreuzbergu uglavnom ravni krovovi, neki su se već dosjetili pa turistima prodaju promatranje očekivanih uličnih borbi s krovova Kreuzberga. Ni maoisti nisu više što su nekad bili...
Zadnje vijesti, u Leipzigu zaustavljen neonacistički marš, iako je policija bila vrlo gruba prema ljevičarima...Post je objavljen 01.05.2005. u 17:28 sati.