Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Marijan Pedišić i lažna Gotovinina putovnica


Pita HTV Marijana Pedišića, zajedničkog odvjetnika odbjeglih Ante Gotovine i Hrvoja Petrača je li on čuo da ga se tereti za naručivanje falsificirane putovnice za Antu Gotovinu.

Kaže Pedišić da je o lažnoj putovnici za Gotovinu samo čitao u "Feralu" i drugim novinama.

Zašto baš Marijan Pedišić?

Marijan Pedišić posreduje pri plaćanju Petračeve alimentacije


Globus je pisao da je Pedišić bio obuhvaćen mjerama tajnog nadzora u POA-inoj operativnoj akciji Adria kad je na čelu te službe bio Joško Podbevšek.

Obzirom, da je Ante Gotovina, navodno, još 2001. dobio lažnu putovnicu, teško je vjerovati da bi mu baš Marijan Pedišić išao sređivati putovnicu.

Naime, u to je dobao Gotovina raspolagao još jačom mrežom pomagača u sustavu nego što je današnja, pa se čini izlišnim da Pedišić tom vrstom usluge priskoči u pomoć.

No vidjet ćemo što će nove vijesti otkriti.

Možda se nije loše prisjetiti:

Autentičnost intervjua u kojem je general Ante Gotovina Ivi Pukaniću objasnio svoj stav o haaškoj optužnici i okolnostima koje su ga natjerale na bijeg u utorak je Hini potvrdio branitelj generala Gotovine - Marijan Pedišić. Autentičnost intervjua objavljenog u Nacionalu isti je branitelj potvrdio i agenciji Reuters, koja je također izvijestila o razgovoru Ive Pukanića i Ante Gotovine.


A kako bi mogao potvrditi autentičnost intervjua, ako nije bio uključen u njegovo organiziranje ili mu sam Ante Gotovina nije to potvrdio, mogli bi se zapitati zdravorazumci

I odličnog intervjua Ranka Ostojića

VL: Kakve veze ima Ante Gotovina s Hrvojem Petračem?

OSTOJIĆ: Petrač je uletio u prikupljanje informacija o organiziranom kriminalu. A njegov je odvjetnik prvi javno objavio da Hrvoje Petrač, odnosno naša operacija Magla, ima veze s potragom za Antom Gotovinom.


To je izjavio Marijan Pedišić za Nacional.

A Hrvatski list Ivice Marijačića u intervjuu s Rankom Primorcem donosi meni nepoznat podatak o američkom Gotovininom odvjetniku Luki Mišetiću:

* Gdje su danas vaši osuđeni prijatelji?

-Svi su na slobodi, s tim da je jedan Vinko Logarušić, umro i pokopan na Mirogoju. Ante Ljubas je u Americi. Miro Biošić koji je dobio spor, također je u Americi kao i Mile Boban i Ivan Mišetić, otac Luke Mišetića, Anđelko Jakić je također dobio spor i u Hrvatskoj je.


Ranko Primorac je 1978. uhićen u SAD-u i nakon suđenja za terorizam, optuživalo ga se da je kao pripadnik Hrvatskog narodnog otpora slao pisma bombe Hrvatima koji nisu htjeli plaćati reket HNO-u, te da je ubio Križana Brkića, osuđen je na 40 godina zatvora, te odležao 24 i vratio se u Hrvatsku.

Nakon pada njegove grupe u zatvor u središnjici HNO-a u Kanadi raste važnost Gojka Šuška i njegovog kuma Marina Sopte.

Svojedobno sam istražujući biografiju Mire Barešića, detaljno proučio i ovaj slučaj, ali eto nisam upamtio da je među osuđenim HNO-ovcima bio i otac Luke Mišetića, branitelja Ante Gotovine.

Sad mi je zapravo jasnije što je podupiralo onu glasinu da je Marin Sopta pomogao Anti Gotovini da navodne pobjegne u Kanadu.


Post je objavljen 29.04.2005. u 19:43 sati.