Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Moljac - Pozdrav Sarajevu!

Blogger.ba je u zadnje vrijeme domena na kojoj sam češće nego blog.hr, a svemu je razlog dobro organizirana ekipa corera, 'moje raje', iako sam ja pravi Dalmatinac, s kojima se, eto, u zadnje vrijeme intenzivno dopisujem. Međutim, k tome postoji i razlog više jer sam ponovno pronašao jednog starog dobrog prijatelja s kojim se nisam čuo godinama, a već duže vrijeme živi u Sydneyu. Naime, riječ je o Moljcu, starom sarajevskom coreru koji je urlao početkom devedestih na nekim koncertima tu u Makarskoj. Vihor rata ga je u srednjoškolskim danima doveo u Split i pjevao je u bendovima Klapa The Kaimack, a kasnije i sa G.O.O. (Guzica obasuta ospicama).
U to vrijeme sam radio metal emisiju na Radio Makarska Riviera, a s Klapom The Kaimack je nastupio '93. godine na festivalu kojeg je organizirala ekipa od par nas entuzijasta za nula kuna - ili su tada bili hrvatski dinari, nisam siguran, mada nije niti bitno jer je zarada ista. Pjesmu The Shild od Sick Of IT All odgalamio sam s jednim lokalnim bendom, a na festivalu koji je održan u discoteque Plaža, nastupilo je ukupno sedam bendova.
No, to sada nema veze, a i davno je bilo, već želim reći da mi jako drago da je u Sarajevu trenutno stvorena prava HC scena, s bendovima - Stroj, Kontra, Pain, Flatline... - i da imaju svoj klub Barhana gdje sviraju intenzivno. Naime, oduvijek mi žao što Makarska nikada nije imala pravi HC bend - onda, sada, pa niti u međuvremenu - jer s tim nikada nije osjetila dah te kulture, emocija i izražaja. Zato, RESPECT! Respect - ignite.blogger.ba, coreru koji je brat čovjeka o kojem pričam, punkhc.blogger.ba, americanhardcore.blogger.ba, ixxxa.blogger.ba...
What makes us tiiiiiiiiiiick!?!


Post je objavljen 29.04.2005. u 19:53 sati.