Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sismis

Marketing

Ne da se usranom do potoka (bosanska)

Okupira me škola. Pritislo, bre, sa svake strane.

Dobio sam vest da Gaja odlazi u Dahau u potrazi za duhovnim i moralnim preobraženjem. Želi da postane sapun. Molim sve zalutale na ovu nesrećnu stranicu da posete Gaju i odaju mu poslednje pomasti i počasti. Gaja je bio istaknuti član našega društva: «uzor muž i šef, i idejno nam sidro». Sada samo želi povratak u prvotnu čistotu i odatle valjda ta ideja sa sapunom. 'Oće čovek da miriši po svaku cenu. Ja kažem neka cveta hiljadu cvetova.

Slomio sam naočare, tj. same su se slomile. Kao svaki iskusni slepac imao sam u šteku rezervni par. To su one ružne socijalne naočari koje kod nežnijeg pola izazivaju podsmeh i sažaljenje, a za koje mame kažu da nam sasvim lepo stoje, dok se očevi u kafanama i za kartama kriju da slučajno ne pridjemo njihovom stolu te budemo društvu predstavljeni kao njihovi slabunjavi potomci - nosati, klempavi, tankih vratova, s podočnjacima i zakrvavljenih očiju od masturbacije. Deca me na putu presreću kamenicama i psovkama, ali pošto sam iznajmio biciklo uspevam da im uspešno uteknem. Tek po koja ogrebotina primeti se u školi, ali na zapitkivanja ljubopitljivih radoznalca lukavo nadomestim da me cimerka mlati kad joj ne dam pare od užine.

Moje slomljene oči, evo







U našoj do skora idiličnoj učeničkoj koegzistenciji ispunjenoj marljivim izvršavanjem obaveza oglasio se disonantan akord u liku Bobčeve Drumove koja je organizovala nekoliko drugih besprizornih djaka bugarske nacionalnosti u cilju bavljenja sivom ekonomijom i rasturanja opijata. Svoj prvi organ Bobčeva je prodala još u šestom razredu osnovne škole. Bio je to bubreg romske devojčice koja je po zvaničnoj verziji izvršila suicid u šumici nadomak Sofije. Prvo je sebi izvadila oba bubrega, pucala u glavu iz revolvera, odsekla sebi ruke i noge, pa se obesila. Krvavi trag popločan zločinima pratio je Bobčevu kud god se denula: na ćurčijski zanat u Veliko Trnovo ili na svoj prvi magistarski zaradjen u švedskoj prestonici Štokholm. Ona je u stvari žudela za tim da bude džentlmen provalnik u halbcilindru koji puši na muštiklu i čkilji na monokl u operi, ali bi se svaki njen poduhvat završavao brutalnim razbijanjem nečije glave, prebijanjem, analnim napastvovanjem, odsecnjem noseva, ušiju i ostalo, da je to pre ličilo na kasapski posao, a ne na intelektualni zločin elegantan kao valcer ili podesan kao dobar gambit. Što je Bobčevu bacalo u još veću jarost i krvavo pirovanje. Počevši od šibicarenja i malog bordela u predgradju Trenta sa samo nekoliko devojaka, kao sebični egoist i solipsist, socijalno patološki profil koji ne preza ni od čega, Bobčeva je dogurala do pravog bosa. Njeno ime se izgovara sa zebnjom i strahom, i čak se i najsmeliji gradski siledžija boji njenog isturpijanog šraf-cigera iz zembilja. Organizovavši lanac prostitucije, prešla je potkupljivanje sindikata, po ugledu na film Fist sa Silvesterom Staloneom koji je formativno delovao na njen karakter u doba tinejdžerstva. Njeni su i svi poker aparati u gradu, a kolaju glasine da u šaci drži i nekoliko uticajnih lokalnih političara. Priča se da je umešana i u izbor novoga Pape, Nemca Racingera. Priča se da je Papa pita za dozvolu da ide i na pišanje.

Idem da kupujem jajca za Uskršnje vapcanje (na mak. farbanje).

Addendum: uputstvo za upotrebu borbenog kompleta za farbanje šes’ komada srpskijeh jaja (slovenački pevod na srpski priložen na poledjini pakovanja):

Upotreba:

Kuvano i osušeno jaje omotaj u ornamentni papir tako da bude potisnuta strana papira obrnuta prema jaju (sl. 1). Kraj papira zavij (sl. 2) i omotaj jaje u krpu ili gazu te jako stegni koncem (sl. 3). Tako opremljeno jaje metni u pola litra vruče vode, kojoj si dodao 3 žlice oceta. Nakon nekoliko minuta izvadi jaje, odmotaj, osuši i stavi na njega preslikač. Ako želiš imati sjajno jaje (naravno da želim imati sjajno jaje, pobogu, pa Uskrs je! – prim.prir.), ga natrljaj slaninom.

PS Jadna moja jaja





Post je objavljen 30.04.2005. u 01:37 sati.