Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubai2

Marketing

Ibn Battuta Mall I - Andalusia Court

Ako pogledate mapu na ulazu, Andalusia Court je onaj najmanji dio na kraju. Posto se ulazi sa te strane, to je zapravo pocetak. Andalusia Court je ono sto se prvo vidi kada se udje u Ibn Battuta Mall i zapravo odmah ukazuje da se arhetektova masta ovdje nije sputavala troskovima izvedbe. Ovaj dio je izgradjen u stilu koji se koristio u 14. stoljecu u juznoj Spanjolskoj. Iako je to vec pola milenija krscanska zemlja, Andaluzija udomljava gotovo najljepse objekte islamske arhitekture. Andaluzija je idealno mjesto ukoliko zeliti vidjeti povijesnu dzamiju iznutra, a niste musliman. U tom slucaju dodjite u Andaluziju, u vecini drugih zemalja to nije dozvoljeno.

Image Hosted by Free Image Hosting

U sredini se nalazi fontana, i vjerojatno ce postati legendarno mjesto rastanka i sastanka obitelji prilikom dolaska u shopping mall. Samo mi jos fali da idem za zenom po shopping centru: "Tu te ostavim, vidimo se u deset..."

Image Hosted by Free Image Hosting

Inace, Ibn Battuta, kao i ostali shopping centri radi do 22:00 kada se zatvaraju trgovine, a restorani, kafici i hypermarket ostaju otvoreni do ponoci.
Parovi ne moraju "izvlaciti sibicu" oko toga kuda sa djecom. Ljubazno osoblje ce ih rado pricuvati u velikoj posebno opremljenoj igraonici...

Image Hosted by Free Image Hosting

Andalusia Court je zapravo servisni odjeljak shopping centra. U njemu su banka, cvjecarna, videoteka, radionice za popravak obuce, kemijska cistionica... Sve ono sto se u biti moze obaviti usput kad se ide u shopping smjesteno je u ovaj ulazni hodnik.

Image Hosted by Free Image Hosting

Unatoc tim "glupim funkcijama" nije se stedilo na detaljima...

Image Hosted by Free Image Hosting

Image Hosted by Free Image Hosting

Posebno je zanimljiva galerija, koju ima svaki dio centra, a nema nikakvu prakticnu ulogu. Tu je samo radi vizualnog efekta. Da bude ugodna oku....

Image Hosted by Free Image Hosting


Nastavak slijedi... Tunisia Court



Post je objavljen 28.04.2005. u 22:16 sati.