Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 17. puta - Zagreb 27. 04. 2005.

Nas osam zaigrasmo ovaj puta deset partija. Bilo je igre, ali ne i puno promjena položaja na listi. Jedina promjena je bila u borbi za sam vrh. Tomi je već na početku oko 19 sati izazvao Damira i igrali su sve do kraja oko 23. Bila je to prvozapočeta, a ujedno i zadnjezavršena partija dana. Bilo je borbe, padova grupa, šansi... Na kraju Tomi preuzima vrh liste Damiru. Slikicu te partije imamo u ovom postu.
Zvonko je u međuvremenu pobjedama spriječio Matu i Marijana u njihovoj namjeri oduzimanja mu drugog mjesta na listi. S Marijanom zamalo ne izgubi. Imao je Marijan pobjedu, oborivši mu poveću grupu, ali nebi Marijan bio to što je, dobričina, da nije darovao tu partiju. Je li tako namjeravao, neznam, ali učinio je. Izgledao je kao da je pogriješio. Tja, čovjek koji puta daruje, da i nezna to, pa čak i ne želi. Sušta dobrota.
Ja sam stigao nešto prije 20 sati i naišao na slobodnog Matu, koji me izaziva. Odlučio je probati. Drugo mjesto je lijep izazov. Ja nisam bio dobričina, kao Marijan. Pokupio sam Mati hrpu kamenčića s ploče. Odustade Mato predajom. Moja dobrota je druge vrste. Prebijem protivnika i prepustim ga sama sebi. Ne ostane im drugo nego da se suoče sami sa sobom. Neki pomalo tako i očvrsnu. Mogu oni to. Tako su i meni radili kada sam bio mali. Koji puta se sam sebi čudim kako mogu biti bezosjećajan. Totalna suprotnost Marijanu.
Nije niti Mato bez veze. Brzo je našao utjehu. Stigao mu je Nikola, pa se na njemu ispucao. Radio mu je kao što sam ja njemu. Brzo uči što i kako. Kako je Mato to uradio podosta brzo, a Nikola se nije dovoljno naigrao, a stigao je i Davor, vidi Nikola prigodu za izazov. Nezna on još kojih je gabarita Davor, ali da proba. Ovaj puta je još dobio i devet prednosnih kamenova. Uči pomalo Nikola, ali rezultata dobrog zasada niotkuda. Nakon nekog vremena predao se i Davoru.
Nekako u to vrijeme Zvonac baca oko na mene. Ja kao da neznam odbiti, prihvaćam. Idemo u separirani prostor, da društvo ne vidi ovu makljažu. Nas dvojica uvijek igramo igre bez ljepote, pune padova i ludih kombinacija. I ovaj puta se nije znalo tko pije, a tko plača. Svoju pivicu sam si sam platio, a ostalo je platio Zvonko sa 17,5 poena. Tako ja sačuvah drugo mjesto (valjda, jer je borba za prvo još trajala).
Dok smo Zvaonac i ja ganjali i spašavali grupe kamenova po ploči u separeu, Marijan je morao odoljevati Mati i potom Nikoli. Mato ga umalo ne pobjedi, a Nikola opet predade. Morali smo Nikoli Zvonac i ja objašnjavati, da se predajama ne uči puno. Valja igrati do kraja i brojati. Ovako nikada neće naučiti igrati završnice.
I već kao da se 'slegla prašina', a mi skoro i zaboravismo na onu dvojicu što se boriše za vrh liste. Na kraju se svi okupismo oko njihovog stola. Bili su glavni u klubu, s najvećom pozornošću praćeni. Ta, zaslužili su. Da, da, već znamo, Tomi je novi lider.
Pregled današnjih rezultata:

Za 1. mjesto: T. Baotić - D. Kovačević ( 4 prednosna kamena ) 1:0 ( 7,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: Z. Bednjanec - M. Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 78,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: M. Smud - M. Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Za 3. mjesto: Z. Bednjanec - M. Sviličić ( 8 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 7,5 poena razlike )
Za 9. mjesto: M. Taušan N.Srkoč ( ravnopravno ) 1:0 ( predajom )
Za 8. mjesto: D. Gorički N. Srkoč ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Za 2. mjesto: Z. Bednjanec M. Smud ( samo 0,5 komi ) 0:1 ( 17,5 poena razlike )
Za 5. mjesto: M. Sviličić M. Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 10,5 poena razlike )
Za 5. mjesto: M. Sviličić N. Srkoč ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Za 8. mjesto: D. Gorički M. Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 27. 04. 2005.
1. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
2. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
3. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
4. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
5. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
6. Robert Jovičić 22. kyu Zagreb,
7. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
8. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
9. Mato Taušan 23. kyu Zagreb,
10. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
11. Igor Krtalić 25. kyu Osijek,
12. Leon-Josip Telak 24. kyu Zagreb
13. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb
Do slijedeće srijede
bl. Muradenu


Post je objavljen 28.04.2005. u 09:44 sati.