Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koks

Marketing

Možda smo se mogli i odlučiti bismo li više voljeli objaviti slike Eve Longorije ili Teri Hatcher. No, nije nam se dalo, jer smo bili mamurni od djevojačke večeri naše najbolje frendice. Shit, sad smo se otkrili - pretvorili smo se u žene otkad redovito pratimo 'Kućanice'!


Ima li života nakon "Seksa i grada" za nas žene i što se to dogodilo s onim histeričnim komadima iz New Yorka kada su pohvatale sve svoje Face nakon 94 epizode? Baš ništa uzbudljivo! Zamišljamo da su se preselile u predgrađe i ubrzo postale očajne kućanice. Pa, dobile su sve što su željele: vlastitu kućicu s vrtom, muža, psa, hiperaktivne klince... Baš smo mi žene glupe, jer problem je, naime, nastao tek kada su skužile da su željele potpuno pogrešne stvari.
Tako, otprilike, stvari stoje u predgrađu Wisteria Lane u fiktivnom gradiću Fairviewu. Kao što i samo ime predgrađa kaže (ne, nema veze s histerijom, već s vazdazelenom otrovnom biljkom povijušom, glicinijom), mjesto vrvi obdarenim vrtlarima i ornim vodoinstalaterima. Ako malo bolje pogledate, tu možete ugledati četiri ili pet susjeda (ovisno brojite li i mrtve naratorice): kvartovsku radodajku Edie (ta bi mogla biti Samantha), ovisnicu o štiklama Gabrielle (Carrie, možda?), Lynette, nekad megauspješnu poslovnu ženu koja sada odgaja djecu (ili: što se dogodilo nakon što je Miranda odselila u Brooklyn), zatim Bree, ženu kojoj ni dlaka ne strši s glave (pandan kontrol-frikuši Charlotte), a čuti možete mrtvu Mary Alice, naratoricu u seriji. Teri Hatcher, koja glumi Susan Mayer, smo namjerno izostavili jer ona nadilazi sve kategorije i želimo da nam bude najbolja prijateljica.
Ima tu svega. Malo dvostrukog morala iz "Vrtloga života", malo "Stepfordskih supruga", a ponajviše ima utjecaja mračno-suludih serija "Twin Peaks" i "Dva metra pod zemljom", budući da u "Kućanicama" priču otvara jedno misteriozno samoubojstvo. No, ono što vas sigurno zanima je što se događa kada muževi izvezu svoje mrcine iz garaže i odu na posao (jer netko treba i dofurat lovu), tj. što mi žene, u stvari, radimo kada smo same. Gabrielle, recimo, vara muža, Lynette se navlači na tablete, Susan nehotice zapali kuću glavnoj konkurentici, a Bree prikriva da joj je pijani sin pregazio susjedu.
No, pustimo to, mi smo gospođicu Teri zapazili (još dok smo bili muškarci) po tome što nikada ne fura grudnjak i jer ima fenomenalne trepavice (ovo je možda bilo poslije). Playboyevu ponudu od 2 milje dolara za slikanje je glatko odbila. "Usprkos činjenici da imam dobar par sisa, imam i mogućnost pokazati svijetu da one nisu moji jedini atributi."
Ali ako treba dokazati gledateljima (točnije, njih 27 milijuna, koliko ih trenutno u Americi bulji u seriju) da grudi i nakon rođenja djeteta mogu izgledati super, onda će to učiniti bez da trepne. Frajeri? "Ne sjećam se baš točno kada sam se zadnji put poseksala. Iskreno, ne znam zašto bih uopće trebala muškarca. Imam doma toliko aparata koji mi služe umjesto njega." Evo, to je naša cura!Silnu želju za privatnim fitness trenerom je, istog trena kada je odgledala prvih pet epizoda, osjetila najmlađa kućanica - Eva Longoria (Gabrielle). "Bila sam prilično iznenađena kada su od mene tražili da u seriji stalno hopšem okolo u seksi donjem rublju. Mislim, volim ja donje rublje, evo, stalno furam tange, a pamučne gaćice ne postoje u mojem ormaru, ali..."
To su valjda ti previsoki kriteriji koje si postavlja bivše ružno pače koje se u pubertetu pretvorilo u Miss Corpus Christija u Teksasu. No, ono u čemu ćete se vi i Eva otprve složiti su njene izjave da su gole žene puno ljepše od golih muškaraca i da voli i žene. Nakon što je poljubila Mariu Bravo u filmu "CarlitaŮs Secret", zaključila je: "Ako pronađem pravu ženu, možda čak postanem i lezbijka. A Maria je najzgodnija žena na svijetu." Nama je sada postalo jako drago što smo postali žene. Eva voli vibratore, u najmanju ruku jednako kao i borbu za prava Latinoamerikanaca (Meksikanka je) ili Johna Kerryja. "Najbolje što možete pokloniti jednoj ženi je orgazam." Ona bi preporučila modele vibratora Rabbit ili Pocket Rocket. Zato će nam i ona biti najbolja prijateljica, jer od nje uvijek možemo dobiti pravi savjet. A i uvijek nam može posuditi vibrator...






Post je objavljen 27.04.2005. u 19:25 sati.