Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Gordana Vulama, Marin Ivanović, Dragutin Cestar, Gojko Marković, Vladimir Faber...

Gordana Vulama

Marin IvanovićGordana Vulama (glasnogovornica zagrebačke policije) je smijenjena zato što njezin brat, odvjetnik Marin Ivanović, sudjeluje u obrani Ante Gotovine.


Marin Ivanović, bio je treći čovjek u SIS-u zadužen za Operativnu akcije Haag, u kojoj je SIS organizirao skrivanje ahmićke četvorke i skrivanje dokumenata u slučaju Blaškić. Drugi čovjek SIS-a bio je Stipan Udiljak, a prvi, dakako, Markica Rebić.

RAZGOVOR S MARINOM IVANOVIĆEM, NEKADAŠNJIM OBAVJEŠTAJCEM I SADAŠNJIM ČLANOM ODVJETNIČKOG TIMA ODBJEGLOGA GENERALA


Znači li to da je Gotovina bio spreman poći u Haag?

- Nismo u kontaktu već četiri godine, no znam da mu je bilo nepojmljivo da su Račan, Goran Granić, general Stipetić, kao i predsjednik Mesić, odšutjeli dolazak optužnice. Nisu ga zvali niti obavijestili. Tog dana u srpnju 2001. godine sjedili smo u zagrebačkoj "Esplanadi" na "Oleander" terasi, a trajala je izvanredna, noćna sjednica Vlade RH. Ante je samo rekao: "Nitko mi ništa ne kaže. Ja sam ipak general HV-a, nisam pas, a ne zove me niti načelnik Glavnog stožera (general Stipetić)"... Tada zaključuje: Žele me ubiti. Pošli smo iz "Esplanade" do njegova stana, a potom je otišao. Nakon što je objavljeno da je optužnica na snazi, po njega su krenuli specijalci.


Stipan Udiljak je čak bio nazočan sjednici Savjeta za suradnju s Haagom potkraj 99-e, kojom je predsjedao tadašnji ministar pravosuđa Zvonimir Šeparović.
Na toj sjednici Udiljak je predložio, a Savjet prihvatio provođenje Operativne akcije Sigma koja je podrazumijevala nastavak opstrukcije suradnji RH sa ICTY-em jer se podrazumijevalo da će Tribunal u Haagu uskoro propasti.

Vulamin brat, sadašnji odvjetnik generala Gotovine, Marin Ivanović (Izjava Marina Ivanovića, odvjetnika generala Gotovine - Real Playerje u SIS-u najuže surađivao s Udiljakom i Markicom Rebićem.

Gordana Vulama je, navodno, i nevjenčana supruga Gojka Markovića, načelnika Odjela krim policije u MUP-u, zadnjih godina neposredno podređenog, nedavno smijenjenom načelniku Uprave kriminalističke policije Dragutinu Cestaru.

Gojko Marković je bio izravno zadužen za istragu o ubojstvu Milana Levara. U tom svojstvu gostovao je i u jednoj Latinici te neslužbeno uvjeravao udovicu pokojnog gopićkog svjedoka Vesnu, da će policija otkriti ubojicu njenog muža.

Njemu je izjavu o spoznajama vezanim uz ubojstva Vjeke Sliška i Milana Levara dao i osječki dragovoljac Vjenceslav Bill.

Gojko Marković i njegov nadređeni Dragutin Cestar bili su uključeni i u slučaj Lora. Dragutin Cestar je osobno kontaktirao s Mariom Barišićem, svojedobnim ključnim svjedokom optužbe u procesu za Loru.

Gojka Markovića osobito je hvalio Nacional, list koji ne krije angažman na strani odbjeglih Gotovine i Petrača:

MUP podnio kaznenu prijavu protiv Ranka Ostojića zbog nestanka 150.000 E

Krim policija MUP-a RH podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv Ranka Ostojića, bivšeg ravnatelja policije, optužujući ga za kriminal. Kaznena prijava je podnesena prije sedam dana i rezultat je velike unutarnje istrage unutar MUP-a koju je vodio Gojko Marković, načelnik Odjela krim policije u MUP-u...

Saznavši da je provedena istraga protiv njega i da se podnosi kaznena prijava za kriminal, Ranko Ostojić, usko povezan s pojedinim novinarima EPH-a, od kojih su neki bili pripadnici njegovog "specijalnog tima" za hvatanje Gotovine, kreće u "preventivni udar". Preko novinara Gordana Malića, koji se sam u jednom tekstu u Globusu pohvalio kako je bio dio specijalne Ostojićeve ekipe za hvatanje Gotovine, probao je kriminalizirati Gojka Markovića. Ostojićeva logika je vrlo jednostavna.

Markovića treba u novinama prokazati kao "krticu u MUP-u koja radi protiv Haaga", pa će svaka njegova prijava protiv njega izgubiti na vjerodostojnosti i važnosti. To je razlog zbog kojeg je prije desetak dana Malić u Globusu objavio tekst u kojem optužuje Gojka Markovića da je "krtica u MUP-u" i traži njegovu smjenu. Dakle, razlog za takav napad bio je vrlo prozaičan i skrivao se u svoti od 150 tisuća nestalih eura.


Kaže Nova TV da je Gojko Marković, još ranije smijenjen s mjesta načelnika Odjela krim policije u Upravi za kriminalističku policiju Ravnateljstva policije.

Hoće li Tomislav Karamarko uspjeti progurati svog kuma Vladimira Fabera za ravnatelja policije?


Post je objavljen 28.04.2005. u 08:05 sati.