Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serol

Marketing

EBay stiže u istočnu Evropu

Vreme je da kupite novi "samochoód", ili možda želite da u vreme praznika prodajete "pisanki" da bi ostvarili dodatni prihod? Ako ste stanovnik Poljske, onda će vas sigurno obradovati najava iz kompanije Ebay.

Ta kompanija je, naime, odlučila da stupi na istočnoevropsko tržište mrežne trgovine, otvorivši mrežnu prodavnicu u kojoj mogu kupovati korisnici iz Poljske. Prezentacija je na poljskom jeziku, a korisnici mogu plaćati robu u lokalnoj valuti.

Analitičari smatraju da je istočnoevropsko tržište mrežnih usluga veoma perspektivno. Otkako su se Poljska i još devet drugih istočnoevropskih zemalja prošle godine pridružili Evropskoj uniji, tamošnji IT stručnjaci se veoma trude da unaprede e-trgovinu u svojim zemljama. Predstavnici kompanije EBay su citirali podatke analitičara kompanije IDC, koji očekuju da u naredne tri godine obim poslovanja na poljskom e-tržištu poraste za 400 posto, i dostigne 1,2 milijarde dolara u 2008.godini.

Poljska mrežna prodavnica pridužiće se sličnim mrežnim uslugama koje EBay ima u više od dvadeset zemalja širom sveta, uključujući SAD, Australiju, Veliku Britaniju, Kanadu, Kinu, Italiju, Maleziju, Filipine, Španiju, Švedsku itd.

Mali podsetnik za one koji neznaju poljski - "samochoód" je automobil, a "pisanki" su uskršnja jaja.

Post je objavljen 26.04.2005. u 23:40 sati.