Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

26. turnir go-sekcije O.Š. 'J. Habdelića' - Velika Gorica - 25. 04. 2005.

Proljeće se razigralo. Život buja na sve strane. Pravo je vrijeme za mladost. Osjećaju to djeca, pa tako ih i ne bude puno na gou. Vani su na igrama u prirodi. Misao, što goom se razvija, ljepota su onima koji su kročili putem mnogima sakrivenim. Čuo sam od jedne djevojčice kineskinje, da je to igra za stare. U njenom kraju to je tako, a Kina je velika. Dijete to tako vidi. U mladosti puno je energije, a ona put traži, pa čak i ne traži, već nalazi. Ona je kao voda. Odlazi kuda može. Gledam to i vidim kako bi dobro bilo usmjeriti je na put dobra. Ona će nači balans, ali kako će se to odraziti na život? Htjedoh reči: 'Dobro je znati i usmjeriti je na dobro.' Treba učiti, znati, gledati. U prirodi treba biti, ali biti svoj, znati što radiš. I ovako si mislim: ' Go je prava stvar.' Znam, ali ne jedina. Mladima treba igre, trčanja.... Uz sve to i go dobro dođe. Većina se, eto, danas zaigrala vani. Ima i onih koji su toliko zavoljeli ovu igru, da skoro redovno dolaze na sva druženja uz go. Neki od njih i danas su ovdje.
Petoro na početku donosi moj zaključak da i ja krenem u natjecanje s djecom. Igrao sam, ali van konkurencije za mjesta.
Igrano je kombinirano go na 13x13 i atari-go na 9x9. Sistem odabira protivnika i određivanja redoslijeda je bio kombiniran, 'svak sa svakim' i švicarski. Go se igralo handicap po razlici u kategorijama podjeljenoj sa 3
Pogledajmo sada krajnji redoslijed.

1. Matej Zakanj 10. kyu, 10 bodova i sos 37
2. Antonio Pavlović 23. kyu, 7 bodova i sos 35
3. Nino Horvat 3. interna kategorija, 4 boda i sos 37(16)
4. Tin Gregurek 6. interna kategorija, 4 boda i sos 37(10)
5. Stjepan Pavlović 25. kyu, 1 bod i sos 35
6. Jan Gregurek 5. interna kategorija, 0 bodova i sos 7
Nove kategorije: 4. interna kategorija: Nino Horvat
Prvih pet kola smo odigrali svi međusobno. Matej je i bez obzira na prednosne kamenove pobjeđivao. Jedino je izgubio od igrača van konkurencije dobivši četiri prednosna kamena. Revanširao mu se u dodatnom šestom kolu s pet prednosnih kamenova pobjedom za 2,5 poena. Bio je prvi.
Drugi je bio Antonio. Bilo je to očekivano. Ipak Nino ga je pobjedio u jednoj od njihove dvije partije atari-goa.
Nino je većinu susreta igrao 1:1. Treća je interna i sve partije igra do tri zarobljena kamenčića. Ovakav rezultat govori, da on može i na četiri zarobljena tj. na 4. internu. Napreduje.
Tin je tek na trećem kriteriju zaostao za Ninom. Imao je manje bodova protivnika u pobjeđenim partijama.
Stjepan je jedino izvukao bod protiv Nina rezultatom 1:1, a sve ostalo izgubio. Izgleda da mu je najvažnije bilo da bude ovdje. Velikih je problema bilo u njegovom smirivanju, jer je stalno trčao po razredu i izlazio jureći predvorjem škole. Morao sam ga, nakon petog kola, uputiti kući, kako bi ostali mogli normalno nastaviti s radom. On je pun energije, a ne zna i ne može je usmjeriti na bolje aktivnosti. Za njega bi bio dobar fizički teži i iscrpljujući sport. Go mu je, ustvari, dosadan.
Jan je stigao na zadnje kolo, ali se ipak uključio. Bolje išta nego ništa.
Na slici uz post su Marko Vračan i Matej Zakanj dva ponajbolja igrača goa O.Š. 'J. Habdelića'. Marko u poslijednje vrijeme malo dolazi, a bila bi zanimljiva njihova konkurencija.
bl. Muradenu


Post je objavljen 26.04.2005. u 13:35 sati.