Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljubavibrak

Marketing

Brak u dvoje?

«Svaka cura je slobodna cura, osim moje cure».
Izjava mog kolege za koju je i sam utvrdio kako je mačističko-šovinistička.
Napola se šalio... Ali samo napola.
Istina je kako je, kada sam došla u firmu, često boravio kod mene u kancelariji (kao ja imam skener, a on nema), a kada je shvatio da sam «mlada mama», povukao se.
To mi je, jučer, priznao. Skenirao je papire koji mu, uopće, nisu bili potrebni.
Ja sam, njega, namijenila svojoj kumi, ali kada sam čula da je u vezi, i to dugoj, odmah sam zatvorila »ured za poznanstva».
Ne bi mu bilo bitno da sam «samo» u braku ili «samo» u vezi. Klinci, i to mali koji zahtjevaju puno vremena i pažnje, druga su stvar. Ali kada, malo, narastu...
Dečko je, skroz, OK (osim ovog «čudnog» razmišljanja). U nekom drugom kontestu ne bih razmišljala, uopće. Ali, što se mene tiče, taj kontekst isključuje mogućnost da je, bilo koja strana, u vezi.
Jučer sam, isto tako, na jednom forumu pod temom «bračne nevjere» pročitala komentar jednog muža.
Parafraziram: «Meni su žena i djeca svetinja. Bez njih ne bih mogao živjeti. Međutim to ne znači da ne mogu imati neku curu «sa strane». Ne za ozbiljnu vezu, samo seks, da razbije monotiniju».
Neću komentirati.
Druga kolegica, prije par dana, ispričala mi je priču o, naizgled, idealnoj vezi: poznavali su se od djetinjstva, prohodali u srednjoj, završili faks, zaposlili se, kupili stan, oženili se, trebalo im je par godina za dijete, ona je imala rizičnu trudnoću, mirovala, kući, u krevetu, a on je, istovremeno, bio u krevetu svoje kolegice!
Svi su znali, s posla, ali nitko joj se nije usudio, to, reći. Na kraju je i ona saznala. Uslijedio je razvod, pa dugi period bez partnera. Vrijeme je posvećivala djetetu, razočarana u cijeli muški rod, a onda je, ipak, otvorila srce i sada je u skladnoj vezi već neko vrijeme.
A kaže, klegica, da je izgledao «dobrica», nježan, pažljiv, «ruku bi u vatru stavila» da on to, nikada, ne bi napravio.
Neću komentirati.
Radim u velikoj firmi. Sve se zna. I tko kada s kim i gdje i tko s više njih...Jedan «par» je, navodno, uhvaćen «na djelu» u WC-u! Sindikalne fešte i izleti (koji su prije bili, redovito, organizirani) ličili su na «kupleraj»...Sve «uzorni» muževi i žene...
Neću komentirati.
Neki dan sam čitala kako, najduži staž od holivudskih brakova imaju Will Smith i negova Jada (mislim da se tako zove). Tajna?
Oboje smiju imati ljubavnike/ice, ali prije nego se upuste u avanturu trebaju tražiti dozvolu druge strane.
Ljubavnici su za opuštanje, razbijanje monotonije...Kažu kako bi ih imali, svejedno, neovisno o dogovoru, a ovako se, barem, ne osjećaju prevareno.
Neću komentirati.
Samo se pitam-postoje li brakovi (veze) imuni na, ovaj, licemjerni svijet i da su oba partnera zadovoljna?







Post je objavljen 26.04.2005. u 09:52 sati.