Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/croatiatrophy

Marketing

Finiširanje priprema

Još malo pa smo gotovi.

Najveći dio staza je iscrtan i napravljen je najveći dio Road Book-ova (kao sto kaže samo ime, to nije knjiga cestaruša već mapa ili ti karta koja objašnjava kako stici od točke A do točke B. No to ne sprečava pojedince da umjesto do B, stignu do točaka C, D, E, F, itd, itd.....


Ta je pojava izraženija u vrijeme dok se traže nove staze i krče novi putovi. Jedan od većih problema su svakako i šumarski radovi kojih ima kao u prici. Kada se vozite starim vlakama ( putovi za izvlačenje porušenih stabala) i putovima koji se nalaze na karti, ali se ne koriste već desetljeća, normalna je stvar da naiđete i na poprečena stara stabla kao i na novo izrasle primjerke koji su se bas odlučili rasti na sredini još uvijek vidljivog puta.
Tako smo jučer na cca 24 km staze očistili cca 18 velikih stabala i nebrojeno malih, koji su onemogućavali prolazak.

Iz navedenog se može zaključiti da pripreme zahtijevaju i puno šumarske gimnastike. No naravno to ima i svojih dobrih strana. Jedna od tih je i smiješak na licima gostoljubivih domaćina. Nekada taj smiješak prelazi u smijeh, kada im objašnjavamo kuda želimo ići jer - tuda ne mogu ni volovi a kamoli auti-. No neke smo domaćine, uključujući i pojedine šumare uvjerili u mogućnosti ovih mašina te su se pojedinci čudili do iznemoglosti dok su neki dobili neopisivu zelju da se vise ne voze, jer kao, bolje se vidi teren izvana - pogotovo ako je jako strmo.

No sve to ide u rok službe i na sve smo već pripremljeni pa sve manje više prolazi po redu vožnje



Post je objavljen 24.04.2005. u 15:10 sati.