Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubai2

Marketing

Mala zemlja za veliko s....!


Qatar.
Omanji "visak" Arabije u Zaljevu koji se sastoji od 10 baladijata (opcina), u kojima zivi cca 900 tisuca ljudi, vecina njih (90%) u gradu Al Dawhah (Doha). Sve sama slana pustinja, samo tih 9 naselja i Doha. Mrtva i pusta, kao neki mali mirni gradic u kontinentalnoj Hrvatskoj u nedjelju popodne. Taksi cekas satima, a do aerodroma se prolazi preko rive (tko pozna Split, kao da ides od kolodvora do ACI-ja) za samo 5 minuta. Nigdje nikoga, 20 minuta sam promatrao najuzi centar grada s namjerom da vidim nekoga tko se mice. Jedna macka je pretrcala cest. U samom centru
Ma imaju oni sve, i Intercontinental, i Sheraton, i Hilton, i Ritz, i sve sam ja to isprobao, ali nemaju za koga, nisu ime, nisu glamurozni i sve tu stoji samo radi silne nafte koja okruzuje poluotocic.
Tek kvarat milijuna kataraca iznimno dubokog dzepa i jos dvostruko vise Pakistanaca i Indijaca kao posluge, dijametralno suptornih primanja. Aerodrom na granici uzasa ako se ne moze koristiti Business Lounge, jer ovi bogati placaju poslugi let doma u Bangalore. Mozete imati odvratna iskustva, ali pored vas lete npr. Afganistanci.
Svima skupa im je zajednicko to sto koriste istog mobilnog operatera. Stravicno zaguljenog, kompliciranog i stoga krivog sto jos niste vidjeli slike sa zadnjeg izleta jer mi ne daju niti jednu minutu mira.

Post je objavljen 24.04.2005. u 21:41 sati.