Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Svi natjecatelji Jadranske Dopisne Go Lige startali

Današnjom registracijom na Dragon Go Serveru i poslijednjeg prijavljenog natjecatelja Zorana Simeunovića iz Bijeljine, kompletiran je start lige.
U pripremi lige razgovaralo se o tehnologiji provođenja natjecanja. Prva mogućnost je bila igranje putem e-mailova. Taj je prijedlog bio od nas starijih igrača Zorana Jankovića, Ismeta Alibašića i mene. Prepiska pripreme natjecanja je vođena e-mailom. Mlađi igrači su predložili komotniji način igranja preko Dragon Go Servera. Čuo sam da je lociran u Švedskoj, no nisam provjeravao gdje je. Otišao sam na taj server i vidio da su mogućnosti prave za dopisno igranje. Sam software je upravo i rađen za takove igre. Nije kao oni serveri za interaktivnu igru, gdje kreneš s igrom i budeš na internetu dok partiju ne završiš. Ovdje se slanjem poteza veza s partijom prekida dok protivnik ne odgovori, a on se diže na partiju kada želi. Vremenska ograničenja su moguća u satima, danima, pa i mjesecima. Pa to je baš ono što nam je trebalo.
Odlučeno je da se svatko od natjecatelja odluči o načinu igranja. Kao jedan od pokretača natjecanja, sam nakon viđenja rada na serveru, predložio igru tim putem. Sada kada smo svi krenuli vidimo, svi smo na Dragon Go Serveru. Bravo mlađa generacijo! Dovukli ste i nas par staraca na server. Mi bi, onako inertni, pilili po e-mailu, ažurirali sami svoje pozicije, pa možda u tome i griješili. Po tko zna koji puta sam se uvjerio, da vas treba slušati. Moja je sreća da i u mojim godinama mogu slušati i puno mlađe. Kao dijete sam često čuo od nekih starijih ono: 'Šta hoćeš ti balavče?'. Odustah tada od druženja s njima.' Sada sam ja na njihovom mjestu i znam da mladi često dobro misle, a ako ih slušam, čuti ćemo se. Na taj način se ujedno borim protiv 'krečane', koja prijeti nama starijima. Znam da za borbu protiv nje treba još materijala, ali ovo je značajna komponenta. Eto složila se škvadra na Dragon Go Serveru. To su:

Zoran Janković 5. dan - Kragujevac - username = opanak
Zoran Simeunović 5. dan - Bijeljina - username = simke
Dejan Repac 3. dan - Beograd - username = ret
Mladen Smud 2. dan - Velika Gorica - username = Muradenu
Ismet Alibašić 1. dan - Zagreb - username = Alac
Mirtha Barbotti 9. kyu - Cormons - username = mirtha
Duško Mirković 10. kyu - Bijeljina - username = jjdragon
Mladen Bogdanović 10. kyu - Bijeljina - username = mladen_bogdanovi
Davide Bertok 13. kyu - Trieste - username = Bert-ts
Damir Kovačević 14. kyu - Slavonski Brod - username = dkovacev
Duško Petrović 20. kyu - Beograd - username = d5rovic
Igor Krtalić 25. kyu - Osijek - username = ikrtalic
Username nam je potreban u komunikaciji i igrači ga proizvoljno odabiru. Bitno je da takav već ne postoji i da nema ono čćšžđ. Igramo reducirani handicap. Na taj način partije su nešto zanimljivije, ali prednost nebi trebala ugožavati realan rezultat.
Vrata nisu zatvorena. Još se netko može priključiti. Kontaktiram s igračima iz Slovenije glede ovog natjecanja. S Grcima nemam kontakata, a nije mi poznato da se tamo sustavno igra go. Albanija također nema go-igrača, koliko je meni poznato. Poziv slovenskim go-igračima i ovim putem.
bl. Muradenu


Post je objavljen 24.04.2005. u 20:53 sati.