Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Zamoljen sam da prenesem poziv za pomoć pri nabavki novih zvona za crkvu sv Terezije od Djeteta Isusa u Bistrici. Kako je riječ o hvalevrijednoj akciji, ovaj poziv rado prenosim i to, dakako, onako kako sam ga i dobio, bez ikakvih mojih intervencija u tekst.



Vrijeme je da se krene!!!


Zrno po zrno pogača
Kamen po kamen palača!

Dragi narode!
Palaču nećemo jer lijepu crkvu imamo! U sred Bistrice lijepa i ponosna još davno sagrađena. Prema nebu joj toranj dičan, nad pukom svojim uvijek vjeran i budan!
Sv. Terezija, mila i draga, ime mu je svoje dala. Nekad je zvonio i Bistricom orio, a sad je zvono oslabilo, jer se u ratu ozlijedilo!
Narode dragi i dobri!
Ne zaboravi ovaj simbol svoj, pomozi mu da vrati jaki zvuk svoj!
Pomozite im da opet uskopaljskom dolinom odjeknu!
Pomozite da zvone!!
Da žive zovu, mrtve oplakuju i munje lome!!!

Zvona su uvijek bila simbol naše crkve, vjere i naroda! Svojim zvukom su slavila i hvalila Gospodina, okupljala narod na radost i molitvu ili oplakivala naše mrtve. Nažalost, trenutna situacija u crkvi sv. Terezije u Bistrici je malo zvono, oslabljenog zvuka, zbog starosti i ratnih rana. Zvono koje su još 1933 naši (pra)djedovi postavili, ovih dana pokazalo je i tehničke poteškoće.
Sreća je što već postoje nova zvona koja bi mogla zamijeniti ili pomoći starom, ali nesreća je što do sad nema financijskih sredstava da se ona postave!
Stoga je vrijeme da se pokrene akcija, da se probudimo i darujemo koliko možemo da nova zvona na ovom tornju zvone!! Svi znate što to i koliko znači za naš narod i crkvu! Ono je melem na rani i utjeha duši, i kad je najteže – snagu daje!
Zahvalimo sv. Tereziji i vratimo zvuk njenom tornju, koji će nju slaviti a nas okupljati!
Pomozite i darujte koliko možete!!
I malo je puno na računu:
UniCredit Zagrebačka banka – poslovnica Uskoplje
Broj žiro računa: 21-28-00063-1

Sve Vas pozdravljaju i zahvaljuju blizanci svećenici ILE I TADE IVOŠ!!!

Post je objavljen 25.04.2005. u 08:00 sati.