Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koks

Marketing

SEKS SVE PRODAJE?


Prekrasna plaža koja bi bila još ljepša da je na njoj gomila polugolih djevojaka (i mladića)

Znate li da je dugo vremena (u informatičkom svemiru) seks bio najtraženiji pojam na svim internet tražilicama. Tek ga je MP3 uspio svrgnuti s trona. No kada se isti preselio u razne torrent i ine tražilice, seks je ponovno zasjeo na prvo mjesto. Istina uguraju se tu s vremena na vrijeme Irak (kada Amerikanke žele saznati gdje to njihovi muževi ratuju), Al Kaida...

Pa nije onda ni čudno da je i u našoj maloj, još uvijek poprilično konzervativnoj sredini, seks glavna prodajna snaga svakog časopisa, filma pa čak i ozbiljnih novina. Nije bitno što je u naslovu, bitno je samo da je seks među ponuđenim riječima. Vjerujem da je i dio vas otvorio ovaj članak samo zbog riječi seks u naslovu.

Pobogu, zašto je tome tako? Zar je seks stvarno korijen svega? I kakvi su to ljudi koje zanimaju tuđi seks skandali? Je li doista riječ o frustriranim ljudima koji nemaju dovoljno svojih intimnih trenutaka, ili ih uopće nemaju, pa traže satisfakciju i uzbuđenje u tuđim? Ili to nema nikakve veze? Tko gleda erotske filmove?

Priznali mi to ili ne, ali gotovo svi će barem jednom u životu posegnuti u tuđu spavaću sobu, nadajući se, pomalo voajeristički, kako će ugledati nešto što ne bi smjeli vidjeti i onda danima (mjesecima, godinama) maštati o tome. I u tome nema ništa strašno (ne mislim na voajerizam nego na seksualno uzbuđivanje putem raznih video uradaka), nismo bolesni ukoliko to radimo, neće nam otpasti genitalije ako masturbiramo, a ni Bog se neće pretjerano naljutiti. Sve je to normalno i ljudski i u nekim razdobljima odrastanja čak i preporučljivo.

No i dalje ostaje pitanje zašto je baš u svim sferama seks najtiražniji. Postavimo li mi na Portalu dva članka, jedan do drugog, s naslovima: 'Pronađen lijek protiv raka' i 'Seksi video uradak Jadranke Kosor', budite sigurni da će ovaj drugi imati čitanost barem deset puta veću nego prvi. Zalazi li to već u domenu bolesnog?

Ne znam? Nije mi to jasno. Možda netko od vas zna odgovor?


Post je objavljen 24.04.2005. u 19:31 sati.