Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Hrvati Uskoplja - okolnosti i perspektive

Nova knjiga u izdanju Hrvatske uzdanice iz Uskoplje


Hrvati Uskoplja - okolnosti i perspektive, Zbornik radova s Okruglog stola održanog 9. veljače 2002. godine, Hrvatska uzdanica, Uskoplje 2005. str.:120.

U izdanju Hrvatske uzdanice iz Uskoplja nedavno je izišla knjiga Hrvati Uskoplja – okolnosti i perspektive, u kojoj su sakupljeni radovi s okruglog stola koji je u organizaciji Uzdanice održan 9. veljače 2002. godine. Iako su svjesni činjenice da knjigu javnosti predaju sa stanovitim zakašnjenjem, u Uzdanici vjeruju da teme o kojima se raspravljalo i pitanja koja su postavljena na Okruglom stolu, a odnose se na život Hrvata u Uskoplju, do danas nisu izgubili na aktualnosti. Čak štoviše, o njima, kažu u popratnoj Riječi izdavača, tek treba početi sustavno razmišljati, raspravljati, tražiti rješenja, a radovi skupljeni u ovoj knjizi, uvjereni su, mogu poslužiti kao dobro polazište i oslonac za daljnja promišljanja.
I ova knjiga, kao i prethodnih osam, koliko ih je prije ove izišlo u izdanju Hrvatske uzdanice, zaslužila je svoje mjesto u biblioteci svakoga Uskopljanina, ma gdje se on nalazio. A kako je pojavljivanje svake knjige danas u Uskoplju samo po sebi pothvat, ova knjiga zaslužuje da joj i na ovom blogu, u nekom od narednih postova, posvetimo više pažnje. Do tada će, nadamo se, i većina vas koji posjećujete ovaj blog nabaviti knjigu Hrvati Uskoplja – okolnosti i perspektive.

Post je objavljen 24.04.2005. u 08:00 sati.