Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulerica

Marketing

Jutro iz casopisa

Ako ste ikad imale u rukama neki zenski casopis, dobro znate da u njima sve vrvi od recepata za sretan, uspjesan i nadasve ispunjen zivot. Sasvim slucajno neki od njih koincidiraju s proizvodima sponzora, ali sigurna sam da sarene reklame ne igraju veliku ulogu u objektivnom i dobronamjernom pisanju strucnih novinarki, velikih profesionalki po pitanju kvalitete zivota. Sve su one, naravno, osobe sredjenih ljubavnih odnosa, vrhunskih karijera, odlicnog zdravlja i besprijekorne ljepote, pa zaista nema razloga da ne slusate njihove savjete i ne stujete mudre misli koje se rasprostiru od korica do korica vaseg omiljenog stiva.

Naravno, kao i svaka zena koja slusa savjete Pametnih & Uspjesnih, onih koje su se dokazale kao prelijepe i neprikosnovene superzene, osvajacice muskih srdaca, uvijek informirane, zanimljive, duhovite i omiljene u drustvu, i vi svoje prosjecno jutro provodite otprilike ovako...

Ustajete, tiho i poskrivecki, oko pet ujutro, dobro odmorene od dugackog beauty sleepa koji je za vama. Koza vam je barsunasta, jer ste je prije odlaska na spavanje temeljito ocistile te namazale odgovarajucom kremom. Brzinski skacete iz kreveta, bosonogi trcite u kupaonicu, na brzinu perete zube i stavljate na lice tekuci puder, korektor i puder u kamenu, diskretnu maskaru i rumenilo, a na usnice malo sjajila u boji breskve s mirisom peperminta. Kosu nehajno razbarusite gelom (svi savjeti iz clanka "Kako biti lijepa rano ujutro", rujanski broj). Bosonogi se vracate u krevet i glasnim zijevanjem glumite da ste se upravo probudili (tekst "On ne mora znati bas sve o vama", kolovoz 2004.). On se malo buni zbog ranog ustajanja, no vi mu se prismajhlate i nakon jutarnjeg seksa (savjet broj devet iz teksta "Male tajne velikih majstorica: vrhunske prostitutke odaju svoje tajne", sijecanj 2005.) siroki osmijeh krasi mu lice.

Zajedno ustajete i odlazite pod tus (clanak "Male stvari koje cuvaju vasu vezu", srpanj 2003.), uz tusiranje napravite i peeling koze, izlazite iz kade, brisete se, pa se namazete kremom protiv celulita, losionom za samotamnjenje i mlijekom za hidrataciju koze (ne mozete se odluciti koji biste od nekoliko dobivenih savjeta slusali, pa ste prihvatili sve i od tada zaista imate najzanimljiviji ten u gradu i uspjeli ste postici ono o cemu je pisalo u tekstu "Sto uciniti da se sve glave na ulici okrecu za vama", veljaca 2002.). Odijevate svileni kimono ("I kod kuce treba biti lijepa", rujan 2003.) i smijesite se svom Muskarcu, koji se upravo brije, no buduci da se jos nije umio, niste sigurni vidi li vas tako krmeljavih ociju.

Jos jednom perete zube, pravite se da se umivate, te koristite trenutke dok On sjedi na zahodu da popravite sav onaj prirodni i neprimjetni make-up nakon kojeg jos uvijek naivnom muskom oku izgledate nenasminkano, a skriva vecinu vasih nedostataka, te pripremate energetski dorucak, nasmijana od uha do uha ("Muskarci vole dobro raspolozene zene", prosinac 2003.) i cvrkucete o danu koji je pred vama, usput listajuci novine koje su vas docekale ispred vrata stana, jer si, naravno, ne mozete dozvoliti da izadjete iz kuce bez najnovijih informacija i tako se bezglava suocite sa svijetom ("Informirane zene mnogo su zanimljivije", ozujak 2005.).

Slijedi odijevanje. Danas odabirete tamnosivi Armanijev kostim ("Investirajte u bezvremenske klasicne komade", studeni 2004.), bijelu majicu, srebrni bros, ruzicastu svilenu maramu ("Svake sezone novi detalji!", veljaca 2001.), crne stikle ("Visoke pete znak su moci", travanj 2003.) i crnu torbicu ("Jeste li i vi ovisnica o torbama?", ozujak 2005.). Izgledate dobro, izgledate profesionalno, izgledate in control ("Uspjeh u karijeri: odjecom do vrha", rujan 2004.).

Zadovoljno se promatrate u ogledalu u hodniku dok idete do kupaone. Na redu je sminkanje.

Buduci da On ne smije znati da vasa jutarnja ljepota nije prirodna ("Savjeti Zuzi Jelinek: ne dajte da vas ikad vidi bez sminke!", veljaca 1999.), na vec nasminkano lice stavljate samo malo pudera u kamenu i nonsalantno komentirate "ah, kako mi je dobar ten, uopce mi ne trebaju ti silni puderi koje sam nakupovala" ("Nikad ne priznajte svoje nedostatke", kolovoz 2004.). Zatim stavljate sjenilo na kapke, pa rumenilo na obraze, ruz boje koralja i konacan zadovoljni pogled u ogledalo, uz glasno odobravanje.

Gledate na sat i negodujete: vec je skoro sedam! Jureci grabite aktovku i trcite iz stana, brzinski ljubeci u obraz Onog Majmuna koji se jos uvijek lijeno rasteze u pidzami nad doruckom kojeg ste mu pripremili. Sjedate u svoj ulasteni auto koji bojom i zivopisnim dodacima neupitno kazuje da je u vlasnistvu uspjesne mlade zene i vozite se do svoje teretane, u koju ulijecete poput furije, nakon sto ste iz gepeka izvadili svoju LV torbu s opremom za fitness ("Diktat ove sezone: markice, markice!", travanj 2005.).

Nakon tridesetak minuta na steperu ostaje vam jos otprilike toliko da obidjete sve sprave ("Temeljiti trening osnova je dobrog izgleda", sijecanj 2001.), pritom pazljivo izbjegavajuci onu nakon koje vas guza tako boli da ne mozete ni sjesti k'o covjek. Ljubazno cavrljate s trenerom i trudite se ne djelovati ljubomorno dok promatrate onu mrsavicu u uskim bickama i majici do ispod cica kako nonsalantno trci na traci i pritom ima snage za flert s tipom koji trci na traci do nje.

Odvjezbali ste svoje, opet se brzinski tusirate, ovaj put gelom za tusiranje iz linije vaseg omiljenog parfema, nabacujete na sebe svoje krpice, popravljate sminku, stavljate parfem i krecete dalje.

Vozite do posla, ne dajuci da vas izbace iz takta agresivci koji vam se stalno pokusavaju ubaciti u traku ili vam oduzeti prednost ("Vjezbajte Zen u svakodnevnom zivotu", listopad 2004.). Na posao stizete umorni, iscrpljeni i nervozni, no za taj osjecaj krivite iskljucivo los dan, jer zaista nema razloga da sve nije super, zar ne? ("Po jutru se dan poznaje, srpanj 2003.).

Otvarate vrata firme, nasmijesite se maloj na porti, razmisljajuci koji od sefova ju trosi, jer nema sanse da bi inace ovako glupa uspjela raditi cak i ovako jednostavan posao, te sigurnim i glasnim koracima krecete u nove radne pobjede.

Post je objavljen 23.04.2005. u 22:21 sati.