Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serol

Marketing

Derbi u senci nereda na tribinama i ulicama

Crvena zvezda - Partizan 1:1

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana igrali 1:1 u 124. večitom derbiju. Posle podele bodova praktično je izvesno da će Partizan osvojiti titulu, jer je sačuvao pet bodova prednosti, a zbog rezultata u dva meča (0:0, kao domaćin i 1:1 kao gost) ima prednost i u međusobnim duelima.

Zvezda je potpuno dominirala u uvodnim minutima, a posle nekoliko prilika povela je golom Marka Pantelića u 12. minutu.
Posle postignutog pogotka Zvezda se povlači, a posle faula u 22. minutu nedaleko od leve korner zastavice Simon Vukčević je centrirao, a Nenad Đorđević poslao je loptu u sam levi ugao Ranđelovićevog gola. Tako je Partizan posle pet mečeva postigao prvi gol protiv večitog rivala.

Finiš meča protekao je u senci nereda na istočnoj i zapadnoj tribini, gde su dve grupe navijača jedna na drugu bacale polomljene stolice i zapaljene baklje, a neredi su se zatim preneli i na sever.

Tuča na stadionu Crvene zvezde izbila je u drugom poluvremenu, kada je jedan navijač Partizana sa istočne tribine ukrao navijački transparent.

Nakon toga, grupa Zvezdinih navijača preskočila je sa svoje severne tribine na istočnu, na kojoj se sukobila sa navijačima Partizana.

Sukobljene strane gadjale su se stolicama i bakljama, a to je potrajalo dok Žandarmerija nije ušla na tribinu i razdvojila ratoborne navijače.

U masovnim tučama koje su izbile u Beogradu posle utakmice povređeno je 37 osoba i 18 policajaca, a uhapšeno je 87 osoba. Opšti haos je nastao na Autokomandi, kad se nije znalo ko koga udara, kamenje je letelo na sve strane, policija je tukla koga je stigla dok je sve vreme iz vazduha helihopter snimao šta se dešava na i oko stadiona.

U Urgentnom centru pomoć je zatražilo i petoro građana, koji nemaju veze sa navijačima. Tuča je izbila na samoj utakmici, a posle meča došlo je do serije sukoba u okolini stadiona Crvene zvezde i Autokomande.

U neredima je oštećeno 19 policijskih vozila i pet-šest automobila građana.

Pogledajte scene nasilja na današnjoj tekmi. klikni ovde


Post je objavljen 24.04.2005. u 12:51 sati.