Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

4. Proljetni otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 23. 04. 2005.

Za ovaj vikend se dugo nije znalo, da li će turnira biti. Tea i ja smo trebali ići na Europsko parsko prvenstvo u Englesku, a to je otpalo zbog viza. Nismo, do prije oko tjedan dana pred prvenstvo, znali da su vize potrebne za Englesku, a tada više nije bilo vremena za prikupiti sve potrebno za njih. Sve se radi kod nas volonterski. Svi imamo radne obveze i često nismo u mogućnosti odraditi ono, što se može jedino u radno vrijeme. Osim toga sve to ima i svoju cijenu. Amaterizam! Kao potencijalni voditelji našeg vikend-turnira smo tu Zvonko i ja. Zvonac ima posebne neodgodive obveze, pa smo tako ovaj današnji turnir svojevremeno odgodili. Kako nam je otpalo prvenstvo u Engleskoj usmjerili smo se na sudjelovanje na GP Slovenije na Bledu, ali tu više nismo imali garancije za jeftiniji smještaj, a hotelski nam je bio preskup. Razlog je naše prekasno javljanje sudjelovanja. U četvrtak odlučujemo, ipak, održati naš vikend-turnir i šaljem e- mailove potencijalnim natjecateljima. Da sve bude još interesantnije u petak me naziva Tine iz Kranja i obavještava me, da ima jeftin smještaj za četvero, ali već je obavijest o turniru u V. Gorici krenula. Na kraju, je bilo onih koji nisu u poslijednji čas mogli promjeniti svoje privatne odluke na dolazak na naš turnir. E, jesam li organizator!?!? Ipak nas se okupilo devetero i lijepo smo igrali. Bio je to 4. Proljetni velikogorički 2005.
Igralo se, kao i obično, u 'Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90. Sistem igre, već znamo, je bio švicarski. Vrijeme za razmišljanje po partiji je bilo 30 minuta po igraču i byoyomi 15 sekundi za potez. Komi 6,5 u egalu.
Pogledajmo konačni redoslijed turnira:

1. Matej Zakanj 10. kyu, 4 boda i sos 8,5
2. Mladen Smud 2. dan, 3 boda i sos 8,0
3. Siniša Zadjelović 10. kyu, 2 boda i sos 10,0
4. Ivo Borić 24. kyu, 2 boda i sos 6,5
5. Adil Karupović 25. kyu, 2 boda i sos 3,5
6. Marko Ugarčina 12. kyu, 2 boda i sos 1,0
7. Marijan Švarc 18. kyu, 1 bod i sos 10,5
8. Stjepan Švigir 23. kyu, 1 bod i sos 9,5
9. Marcela Kovačić 24. kyu, 0 bodova i sos 5,5
Nove kategorije:
23. kyu: Ivo Borić
24. kyu: Adil Karupović
Startalo nas je osmero. U prvom kolu se igra zanimljiv susret Marcele i Ive. Ivo je mišljenja da je ona 'penicilin' za njega. Izgleda da je postao rezistentan, jer danas je konačno pobjedio. Siniša je dugo imao dobiveno protiv mene. Ipak je to prednost od devet kamenova. Uspio sam mu smotati grupu u sredini ploče. Branio sam kamenčić, a bila je to ujedno pretnja odrezivanja veće grupe. Vidio je da spašavam svoj kamen i mislio je da je to to, ali prava prijetnja se tek nakon njegovog poteza vidjela. Ode mu time partija. Sigurne pobjede su u prvom kolu ostvarili Marijan protiv Adila i Matej protiv Stjepana.
Švicarac je, pa se dalje sparuju pobjednici s pobjednicima, a za ostale parove ostaju poraženi međusobno. Ivo igra protiv Marijana. Obojica ulaze u byoyomi potrošivši svoja vremena za razmišljanje. U toj oskudici vremena završavaju s 'pass' obojica u situaciji dok još nije sve bilo završeno. Procjenjujemo Siniša, Matej i ja, koji smo najjači na turniru. Ostalo je par poena, a Ivo je imao veliku prednost i to bijaše Ivina pobjeda. Drugi derbi kola, a i čitavog turnira je bio između Mateja i mene s devet prednosnih kamenova. Na kraju bijaše 17,5 za njega. Puno je meni protiv njega devet prednosti. Svaka čast Matej. Stjepan je pobjedio Marcelu, a Siniša Adila.
U trećem kolu Matej nastavlja skupljanjem bodova. Bez većih problema pobjeđuje Ivu, koji nakon te partije odlazi zbog drugih obveza. Marijan samnom igra partiju, u kojoj bez veće borbe dijelimo ploču. Uzeo sam nešto veći dio, a on se nije tome valjano suprostavio i partija je bila moja. Siniša s devet prednosti pobjeđuje Stjepana, a Adil dolazi do prvoga boda na turniru pobjedom protiv Marcele. Nakon ovoga kola nas Marcela napušta. Ima drugih obveza. Došao nam je Marko Ugarčina, ali je startao bez protivnika kao neparni i dobio tako prvi bod.
Dvoje otišlo, a jedan došao, pa nas je sada neparno. Igramo poslijednje kolo. Matej igra sa Sinišom, jednakim po kyuu, ali Matej ima kyu sa zvijezdicom, a to znači po EGF-ratingu. Matej triumfira ponovo sa 100%, kao prošli vikend. Siniša ga nije mogao zaustaviti. Ja igram sa Stjepanom i pobjedom dolazim do trećeg boda i drugog mjesta na turniru. Marko igra protiv Marijana s tri prednosna kamena. Dobio je partiju za sitnih 6,5 poena. Tek sada, kada uređujem materijal s turnira, vidim da sam ga u tablicu upisao kao 13, kyu, a on je prošli viken osvojio 12. Prednost bi trebala biti četiri kamena. Kako je rezultat bio tijesan, moglo bi se sumnjati, da je ta pogreška utjecala na ishod partije. Na kraju, igralo se sve ovo prijateljski. Marijan je ovo vidio, jer kod njega uređujem materijal i dižem post, pošto ja nemam doma internet. Ne ljuti se on. Moja je greška, a što sada mogu. Sve je u najboljoj namjeri, ali čovjeku u mojim godinama se desi. Nitko se ne žali, a meni je malo krivo. Bum više pazil drugi puta. Adil je kao neparni ostao bez protivnika i dobio bod bez borbe.
Bio je danas, ipak, 4. Proljetni. Volio bi da dolaze i oni jači, kojih u V.Gorici ima poprilično. Možda jednoga dana i to bude.
Slijedeće subote smo opet u Centru i opet u 10:30. Biti će 5. Proljetni. Ajmo škvadro, da vidimo tko će biti bolji.
bl. Muradenu

Post je objavljen 23.04.2005. u 20:49 sati.