Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serol

Marketing

Nikad jači navijači!

Delije specijalno za derbi dobijaju podršku navijača Olimpijakosa Misfitsa, koji stižu iz Pireja, dok
Grobari prvi put posle mnogo godina nastupaju jedinstveni - Južni front se vraća na jug!


Navijači Crvene zvezde i Partizana dočekuju večiti derbi u najjačem sastavu! Delijama specijalno za ovu priliku stižu u pomoć tifozi Olimpijakosa Misfitsi, sa kojima već dugo održavaju prijateljstvo, dok će Grobari prvi put posle mnogo godina nastupiti jedinstveni, pošto će se pripadnici Južnog fronta vratiti na južnu tribinu!

Delije su u decembru na poziv Gejt - 7 boravile u Atini na derbiju protiv Panatinaikosa, a sada će im navijači iz Pireja uzvratiti posetu i to na našem večitom debiju.
- Na njihovom derbiju 3. decembra prošle godine, kada je bilo i otvaranje novog stadiona Karaiskaki, bilo je tridesetak viđenijih Delija. Gejt - 7 su bili odlični domaćini, lepo smo se proveli u ta četiri dana, a dobili smo i prigodne poklone.

- Tada smo se dogovorili da Grci budu naši gosti. Jedan autobus stiže u subotu i u njemu će biti Misfitsi, njihova najjača grupa. Trudićemo se da ih ugostimo baš kao i oni nas, da ih malo provedemo kroz stadion i klupske prostorije. Naravno, nezaobilazan je i noćni život Beograda - kažu Delije.

Iako su slični po fanatizmu, po stilu navijanja Delije i Gejt - 7 ipak se razlikuju.
- Izuzetno su organizovani, veoma su temperamentni i mislim da su bučniji od nas, ali mi pravimo bolje koreografije. Spremamo se za subotu i obećavamo spektakl, ali to nije ništa novo kad su Delije u pitanju. Optimisti smo i 124. derbi će pokazati ko je ko i ko igra pošten fudbal. Partizan ima neizlečiv kompleks Marakane, što će potvrditi i ovaj derbi.

Inače, tradicionalno prijateljstvo crveno-belih iz Beograda i Atine datira još od 1994. godine, kada su Delije na poziv navijača Olimpijakosa bili gosti na finalu Lige šampiona između Milana i Barselone. Od tada redovno održavaju kontakte.
- Ne bi trebalo zaboraviti da je klub iz Pireja bio prvi koji je za vreme sankcija gostovao na Marakani. Osim klupskih boja, osnovni razlog naše povezanosti je pravoslavlje - ističu Delije.

Ujedinjeni crno-beli

Najvernije pristalice crno-belih, baš kao i njihove kolege sa severa, intenzivno se pripremaju za 124. večiti derbi. Grobari će posle dužeg vremena ujedinjeni bodriti svoje ljubimce.
- Spremamo i mi nešto posebno, ali suočeni smo sa velikim problemom, jer nama ne dozvoljavaju da unosimo opremu za koreografiju ni na naš stadion, ni na Marakanu. Iza svake koreografije navijača Zvezde stoji njihova uprava, dok mi sami stojimo iza svojih akcija.

- Trenutno smo jedina nezavisna navijačka grupa na ovim prostorima. Posle dosta vremena i Južni front će biti na našoj tribini, dakle zajedno ćemo biti uz Partizan. Spremamo iznenađenje za subotu, a koliko sredstava budemo imali, toliki će biti i spektakl. Ma, nama je najvažnije da naši igrači naprave spektakl na terenu, a ostalo će biti lako - poručuju Grobari.

Post je objavljen 23.04.2005. u 01:11 sati.