Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

24. turnir go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica' - 21. 04. 2005.

Kao i obično još jedan smo turnir odigrali u Centru i kao i obično opet smo igrali atari-go i kao i obično bilo je puno zarobljenih kamenčića i bilo je kao i obično. Malo smo pričekali da završi 'Vila Marija', da bi se mogli skoncentrirati na ono što ćemo, kao i obično, raditi. Kao i obično, 'Vila Marija' je završila i mi krenuli s igrom.
Igralo se, kao i obično, atari-go prema kategoriji na ploči 9x9, po dvije partije sa svakim protivnikom, a sistem odabira parova i određivanja mjesta na tablici je bio švicarac.
Pogledajmo sada konačnu tablicu današnjeg natjecanja.

1. Adil Karupović 25. kyu, 12 bodova i sos 41
2. Darko Dolenac 24. kyu, 10 bodova i sos 44
3. Marina Šimag 7. interna kategorija, 8 bodova i sos 45
4. Ivan Crnčić 7. interna kategorija, 7 bodova i sos 33
5. Ivan Dugić 7. interna kategorija, 6 bodova i sos 44
6. Ana Pavleković 6. interna kategorija, 5 bodova i sos 44
7. Tomislav Gegeš 3. interna kategorija, 5 bodova i sos 37
8. Božena Horvat 7. interna kategorija, 5 bodova i sos 26
9. Jakov Sudar 7. interna kategorija, 5 bodova i sos 23
10. Fabijan Budek 5. interna kategorija, 4 boda i sos 34
11. Anto Stipić 4. interna kategorija, 4 boda i sos 33
12. Mateja Vidić 2. interna kategorija, 4 boda i sos 25
13. Ivana Šimag 6. interna kategorija, 4 boda i sos 19
14. Predrag Nišević 7. interna kategorija, 4 boda i sos 15
15. Jasmin Zendeli 7. interna kategorija, 3 boda i sos 29
Nove kategorije: 4. interna kategorija: Tomislav Gegeš
A što reči o igri? Pa, kao i obično je pobjedio Adil. Pobjedio je sve svoje protivnike, što nije bilo neobično. Adil, ali, igra van konkurencije učenika Centra, pa su se ostali borili za prva tri mjesta u konkurenciji učenika, što je bilo kao i obično. U toj konkurenciji pobjedio je Darko. Izgubio je samo od Adila.
Marina je ovaj puta bila bolja nego prošli četvrtak i osvojila je drugo mjesto u konkurenciji učenika Centa izgubivši samo od prve dvojice.
Ugodno je iznenadio Ivan Crnčić, koji je u mlađoj grupi. On sve bolje igra. Pitao me: 'Da li ćemo raditi ono s njivama i oranjem?' Prošli puta sam mu tumačio igru na prostor kao omeđivanje što veće zemlje, koja je tako njegova za obrađivanje. Čak smo pričali i o oranju traktorom, te kako je dobro, da ne stavlja bezvezne kamenove u taj svoj prostor, jer bi ih traktorom trebao zaobilaziti. Njemu se to svidjelo i razumio je što treba raditi. Sjetio se i pitao me. Ivan će očito voljeti ovo igrati. Ima već osnovu za vizije u igri. Bravo Ivek, ovaj puta si osvojio plavu diplomu za treće mjesto. Svaki puta prvo troje dobivaju male diplome za osvojena pobjednička mjesta. Adil, kao van konkurencije, dobiva posebnu bijelu, ako bude među prva tri na turniru.
Tomi Gegeš, je danas bio dobar. Pokazao je igru, kojom prelazi u 4. internu kategoriju.
Ivana nas nije iznenadila. Uradila se sve kao i obično. Prekinula je dva kola prije kraja.
Božena je prvo govorila da neće igrati i šetala je malo tu, a malo tko zna gdje. Nakon dva kola je rekla da je pišem, a pred start poslijednjeg šestoga kola je samo kratko rekla: 'Idem ja.' i otišla. Igrala je dok joj se dalo. Ustvari, mislim si ja, da ne valja igrati, ako ti se neda. Malo nam je zajednička igra prikraćena za Boženu, ali Bože moj, sve je to igra.
Završila današnja igra i turnir. Pokupile Mateja i Ana garniture. Spremim se za odlazak, a Mateja će: 'Striček Mladen, a naklon.' Zna ona, da Mladen uvijek pozdravlja i nekoga koga nitko ne vidi. Ne vidi, ovako očima, niti Mladen, ali Mladen zna. Tu smo i zahvaljujući i njima, što sve ovo stvoriše, pa i više od toga. Bijaše nam to svima dio naših života u kojem gradimo našu budućnost, pa onda 'Hvala' svima, pa čak i onima koje neznamo, ali znamo da jesmo. E, pa 'Hvala Vam I Sada.'. E, Bože, koliko toga neznamo, a ipak jesmo. Hvala i na tome što mogu zahvaliti, jer vidim to put je Tebi sviješću.
I potom, teta Marina i ja porazgovarasmo o narednim aktivnostima s goom u Centru. Pri tome ja naučih još nešto o sustavnom radu s djecom s poteškoćama u razvoju. U ovoj fazi formirati ćemo manje grupe. Jači će raditi na velikoj ploči na način poput onoga s Ivekom. Postajemo pravi go-igrači.
bl. Muradenu


Post je objavljen 22.04.2005. u 13:21 sati.