Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serol

Marketing

Država staje iza Miloša Pavlovića

Udruženje najvećih i najbogatijih srpskih kompanija predvođeno Naftnom industrijom Srbije spremno je da uloži 300.000 evra u Miloša Pavlovića, kako bi on konačno stigao do F1, objavljuje „Ekipa”. Pored nosioca projekta i ideje za pomoć jedinom Srbinu sa superlicencom F1, kompanije NIS, u celu priču uključeni su i Telekom Srbija, Dunav osiguranje, Elektroprivreda i RTS kao medijski sponzor. To praktično znači da će država Srbija postati partner Milošu Pavloviću u šampionatu Serije Reno, koji počinje 1. maja u Holandiji, na stazi u Zolderu.

Miloš Pavlović će ove sezone voziti za italijanski tim GD Racing, a Serija Reno zamišljena je kao jedno od najprestižnijih takmičenja u svetu automobilizma posle Formule 1.
Dimenzije bolida identične su Renoovoj formuli koju voze Fernando Alonso i Đankarlo Fizikela. Motor je Renoov, ima zapreminu od 3.500 kubnih centimetara, 450 ks, šestostepeni menjač tipa F1 (menjanje brzina na upravljaču), samo dve pedale, karbonske kočnice, Mišlen gume...

U prvenstvu Serije Reno biće voženo 17 trka u osam različitih zemalja. Za svaki trkački vikend biće vožene po dve trke, obe istog dana. Jedna je klasična, a druga sa obaveznim pit stopom i zamenom guma. Jedino će u Monte Karlu biti vožena jedna trka.


Post je objavljen 21.04.2005. u 15:30 sati.