Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 16. puta - Zagreb 20. 04. 2005.

Srijeda. Velebit. Na Trgaču. Go.
Kada sam stigao, a bilo je to na vrijeme, Tomi i Marijan su već igrali svoju partiju. Bila je u ranoj fazi i Marijan se dobro držao. Pomislih, da tako nastavi, svašta je moguće.
Dolaze zajedno Mato i Nikola. Nikola je do sada par puta bio ovdje, ali tek da vidi što se dešava, pa ode dalje. Danas je odlučio igrati. Nema još kyu, ali zna on na prostor. Nekako mu je najsigurnije bilo igrati s Matom. Znaju se dobro, pa bi i eventualna bruka bila manja.
Evo i Davora. Ko i obično nasmijan pristaje na moj prijedlog za igru, pa makar i za listu. U velikoj prostoriji više nema praznih stolova, pa odlazimo u separirani dio. Nije lako s Davorom. Razmišlja i smišlja svakakovih stvari. No, možda ima malo preveliki rešpekt prema meni. Po malo sam smanjivao početnu prednost i uspio na kraju okrenuti stanje na svoju stranu. Bilo je na kraju čak velikih 51,5 za mene.
Stigao je i Damir, a nedugo za njim i Robi, još za trajanja prethodnih partija, pa oni zapodjenuše međusobnu u borbi za peto Damirovo mjesto na listi. U međuvremenu završiše Tomi i Marijan. Bilo je to rasturanje Marijana. Nikola je pokleknuo pred iskusnijim Mato. Pita me nakon parzije: 'Imam li sada 25. kyu?'. 'Pa igraš na natjecanju na 19x19 i odigrao si već jednu partiju. Da, jesi 25. kyu!'. Nije krio zadovoljstvo. Igrali su u separeu uz Davora i mene, pa sam vidio što se zbivalo i kod njih. Robi zna uhvatiti velike prostore. Tako je, uz 9 prednosti, nadjačao Damira. Vidi Damir da s Robijem nema šale i predaje partiju. Ode Robi na peto mjesto, a Damir mjesto niže.
Neki odoše, a ostali se prerasporediše i igraju se još dva susreta. Robi nastoji dalje izazivati i pokušava protiv Tomija za treće mjesto. Igralo se s 9 prednosnih. Tomijevo veliko uskustvo je protiv Robija donijelo pobjedu, ali nije bila velika. Tek 12,5 poena za Tomija.
Damir i ja smo odlučili nastaviti partiju koju smo igrali na Dragon Go Serveru i koju je server proglasio pobjedom Damira istjekom mog vremena za razmišljanje. Nisam bio pri computeru, jer doma nemam internet, pa mi iscurilo vrijeme. Isprintao je stanje nakon 36 odigranih poteza i složili smo tu postavu. Bilas je to velika njegova prednost, što je u toj fazi i normalno zbog 9 prednosnih kamenčića u startu. Smanjivao sam prednost i pred kraj prešao u vodstvo. Ostavio sam jedan vrlo visoki kut, gdje je puno toga bilo moguće, ali ga nisam osiguravao. Ostavio sam mogućnost njegovog pokušaja. Radili smo zadnje poenčiće i vidi, sjeti se Damir i u tom kutu probati. Probao je, uspio je i pobjedio je. Bravo Damire! I nakon poraza od Robija i pada na šesto mjesto odskočio je sada na sam vrh liste.
Pregled današnjih rezultata:

Za 3. mjesto: T. Baotić - M. Sviličić ( 2 prednosna kamena ) 1:0 ( 91,5 poen razlike )
Za 9. mjesto: N. Srkoč - M. Taušan ( ravnopravno ) 0:1 ( 59,5 poena rezlike )
Za 1. mjesto: M. Smud D. Gorički ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 51,5 poena razlike )
Za 5. mjesto: D. Kovačević – R. Jovičić ( 6 prednosnih kamenova ) 0:1 ( predajom )
Za 3. mjesto: T. Baotić R. Jovičić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 12,5 poena razlike )
Za 1. mjesto: M. Smud – D. Kovačević ( 9 prednosnih kamenova ) 0:1 ( 11,5 poena razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 20. 04. 2005.
1. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
2. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
3. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
4. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
5. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
6. Robert Jovičić 22. kyu Zagreb,
7. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
8. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
9. Mato Taušan 23. kyu Zagreb,
10. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
11. Igor Krtalić 25. kyu Osijek,
12. Leon-Josip Telak 24. kyu Zagreb
13. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb
Do slijedeće srijede
bl. Muradenu


Post je objavljen 21.04.2005. u 10:37 sati.