Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koks

Marketing

Ženski redoslijed prioriteta

Život djevojaka ponekad je pravi mali košmar. Ima dana kada ste u stanju cijeli dan provesti slušajući glazbu i piljeći u prazno ili pak u one 'oh Juan, te amor' sapunaste mozgoubojice. A onda opet, tu su dani kad se probudite, a već kasnite na tri različita mjesta



Iako je mama složila popis 'gotta do', čini vam se da ćete obaviti samo ono s liste 'može proć'. Ne znate odakle biste počeli? Tuširanje? Šminkanje? Jurnjava po gradu, pa još u školu...? Ma tko još ima vremena za školu?!

Bilo kako bilo, tj. bila nedjelja ujutro (čitaj: oko podneva) kad u pidžami cijeli dan besciljno teturate po kući ili srijeda popodne kad morate vratiti knjige u knjižnicu (s nepristojnim zakašnjenjem), naći se na kavi sa starom prijateljicom iz osnovne, mami podići hlače iz kemijske (jer ste joj rekli da ste to još jučer napravili) i, naravno, učiti za sutrašnji veeeliki test iz kemije, djevojka uvijek mora naći vremena za neke stvari.

Neke možda nisu na repertoaru svaki dan, možda čak ni jednom tjedno, ali to je nešto što svaka moderna i samosvjesna cura koja drži do sebe ne smije odlagati za neki drugi put samo zato što ima premalo vremena ili zato što joj se baš sad to ne čini kao neki big deal. Dakle, koji su to manevri koje nikada ne treba preskakati i za koje uvijek treba naći vremena?

SPAVANAC


Beauty sleep je važan!
Tekstovi o dovoljnoj količini sna i učinkovitosti spavanja redovito pune razne lifestyle časopise, pa ne treba previše duljiti. Svi znamo da se tijekom sna naše tijelo regenerira, što nas samim time čini ljepšima i privlačnijima (ključne riječi!!!). Uostalom, san je neophodan za normalno funkcioniranje organizma. Pa onda, ako birate između kasnonoćnog filma i poštenog sna, a želite ujutro dobro izgledati, znate što vam je činiti. Ponekad je potrebno malo odricanja, a svi bismo se rado odrekli onih neugodnih zelenih podočnjaka koji ujutro veselo izvire!


SKIDANJE ŠMINKE PRIJE SPAVANJA

Općepoznata stvar koja se mora primjenjivati bez iznimke. Makar čačkalicama držali oči otvorene, malo mlijeka za čišćenje na vaticu i stvar je riješena u par poteza. Minuta posla, a lice će vam biti neizmjerno zahvalno, da ne spominjemo mamu koja dobije napadaje bijesa kad vidi jastučnicu natopljenu puderom.

Samo najpoznatija dadilja - Miss Fine smije spavati našminkana, i to samo zato što ima '29' godina i još je bez prstena na ruci. :)

DEPILACIJA

'Ajde, nije sad da će se noge nešto previše buniti ako ih ne 'uređujete' svaki tjedan, no ovo je čisto stvar dobrog izgleda i ukusa. Ljeti je, naravno, potrebno svako malo u okršaj s britvicama, voskom, kremama i pjenama, ovisno o brzini kojom vaše male 'prijateljice' rastu, dok se u doba dugih hlača dovoljno jedan do dva puta mjesečno upuštati u ovakve akcije.

Pazusi su zato druga priča, potrebno ih je maziti cijele godine, poželjno pri svakom kupanju, jer znate onu priču koja kaže: 'Jednom davno u dalekoj zemlji družile su se dlačice ispod pazuha s jednom mirisnom tjelesnom tekućinom...'

PRIJATELJICA U KRIZI

Premda se vama baš danas čini k'o da dan ima četiri a ne 24 sata, vaša frendica proživljava neku krizu ili je upala u neku depresijicu...
NE: 'Joj kud baš danas? Imam sto stvari za obavit', imam i svojih problema, sigurno stvar ne može bit tak' ozbiljna. Ma ziher dramatizira! Aj' čujemo se poslije!'
DA: Beskompromisno sjedate na telefon, ispisujete tisuće SMS-ova sve dok vam se palac ne ukoči, pa onda pravac dućan - akcija kila sladoleda i velika Milka, epilog zajedničko ubijanje tuge i dobre linije.
Sve vam je jasno...

ŽUTILO NA SVE STRANE

Boja veselja, sunca, cvijeća, tračeva... Svaka moderna cura morala bi znati s kim je sad J. Lo (pardonček, Jennifer Anthony po novom), jesu li Angelina i Brad skupa ili ne, gdje je prošli tjedan bio George Clooney, koju kremu za lice koristi Sandra Bullock, na koliko su osigurane noge Naomi Campbell, koliko je muževa imala Elizabeth Taylor, nabrojati 10 najpoželjnijih holivudskih neženja i sl. Pitanja opće kulture i obaviještenosti, uvijek aktualne teme na kavama i malo blještavila poznatih i slavnih u našim malim životima. Be informed, girls!

NEDJELJNI RUČAK

Zadnja stvar na našem popisu, kako ne biste rekli da smo totalno 'antifamily' nastrojeni, nedjeljni je ručak. On je mnogima jedini obiteljski obrok u čitavom tjednu i prema roditeljima treba imati toliko poštovanja da im se pokloni tih pola sata juhe i roštilja. Jesti ionako morate pa i nije baš toliko mučenje, iako vam nakon subotnje burne noći hrana možda i ne djeluje nešto posebno primamljujuće.

Dakle, vidite da vam za većinu stvari s popisa ne treba puno vremena, a ipak su to sve redom nezaobilazne male stvari za koje uvijek treba odvojiti vremena. Ako imate vremena surfati po netu, nadamo se da ste oprale zube i pospremile krevet.
Eh te ruze :-D.......


Post je objavljen 20.04.2005. u 20:42 sati.