Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogtemazo

Marketing

Poziv u pomoć!!!

Jeste li čuli za helpblog.blog.hr? Jeste li vidjeli na kojem blogu (osim na ovom) sličicu one simpatične pseće kućice na kojoj piše DOM ZA SVE – HELPBLOG? Ma naravno da jeste, jer helpblog se brzinom munje proširio među čitavom blogerskom populacijom.

Svatko od nas želi svoj blog učiniti što ljepšim i atraktivnijim. Na žalost, ne raspolažu svi znanjem i vještinama potrebnim da to i učine. U takvim trenucima potreban vam je netko kome ćete se obratiti za pomoć, a pomoć, između ostalog, dolazi u obliku helpbloga.

Prema mojim saznanjima, trenutno postoje samo dva aktivna bloga koja nude pomoć u dizajniranju. Jedan je tutor blog, a drugi helpblog. Razlika je u tome što tutor blog nudi idejna rješenja u obliku step by step tutoriala, dok je helpblog organiziran u obliku foruma na kojem postavljate pitanja vezana konkretno uz vaš problem. Ne treba posebno naglašavati da su oba bloga bila od ogromne pomoći stotinama blogera tijekom posljednjih mjeseci.

Ovih dana ozbiljno je došao u pitanje opstanak helpbloga. Idejni začetnici helpblog foruma su blogeri Mirza i VT (Damir) koji ne samo da već mjesecima nesebično pomažu onima kojima je pomoć potrebna, nego još i sami financiraju dodatne usluge van domene blog.hr kako bi sam forum mogao funkcionirati.

Osnovna vizija foruma zamišljena je kao okupljalište blogera, kako onih koji trebaju pomoć, tako i onih koji tu pomoć mogu pružiti. S vremenom se broj onih koji postavljaju pitanja vrtoglavo povećao, a broj onih koji nude pomoć sveo se na same administratore i pokoju dobru dušu koja bi se slučajno tamo zatekla (uključujući moju malenkost). Želio bih se ovim putem zahvaliti Nel' chee koja uz sve obaveze vezane uz svoj tutor blog još uvijek pronalazi vremena i za helpblog, te novopridošloj pomoći - Darkgirl. Jasno da je nakon više mjeseci strpljivog čekanja i odgovaranja na svakodnevna pitanja došlo do određene zasićenosti i bezvoljnosti samih administratora, te se trenutno razmatra čak i mogućnost zatvaranja helpbloga.

Ovo je javni poziv svima vama koji posjedujete bilo kakva znanja o HTML-u i CSS-u, da se pridružite zajednici helpbloga i pružite toliko potrebnu pomoć, te ga samim time i održite na životu. Nadam se da će ovaj poziv imati odjeka, i ako na ovaj način pridobijemo samo jednog aktivnog člana, smatrat ćemo ovaj poziv apslolutnim uspjehom. Zahvaljujem se svima vama koji makar i razmatrate mogućnost uključivanja u projekt.



Post je objavljen 20.04.2005. u 12:32 sati.