Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivaniana

Marketing

Priča druga...


-O, jebo te život!- viknuo je Megla budeći se u svom skromnom stanu. Ta psovka mu je postala jutarnja svakodnevica. Otišao je do kupatila i oprao zube i alkoholni zadah jednim gutljajem rakije svoje bake. Dobro, zubi su bili čisti, ali je zadah ostao. Smrdio je po alkoholu već dobrih mjesec dana, još od kad je njegov supružnik Jura poginuo pokušavajući opljačkati starački dom u Čakovcu. Bio je pijan, pa ga je bakica kojoj je pokušao upasti u sobu gurnula sa četvrtog kata. Mozak mu se razletio po prljavom čakovečkom pločniku i Megla je ostao sam.
Podigao je slušalicu i okrenuo Perhočov broj. Zazvonilo je. -Bok Perhi, Megla ovdje!- . -E bok, -počel je Perhoč - Imam foru, -nastavil je ........................................................................................................................................Hahaha! Kužiš? Ha? Ha? Haaaahhaaa!!! ...-Megla je ostal bez teksta. Tako glupu foru već dugo nije čul. Perhoč se još uvijek smijal svojoj fori, a Megli je i onak pijanom bilo neugodno. -Bože, kakve ja ljude moram žicati- prošlo mu je kroz glavu. -Čuj, Perhoč...ja bi te nešt zamolil- ....Perhočov se glas promijenio. -Slušaj pederu! Više ti ne dam ni lipe!!! Ako hoćeš milostinju javi se onom propalici Smiloviću! Tamo je u starom gradu s ostalim đankijima!- reče Perhoč i poklopi slušalicu.
I počelo je novo vrijeme. A vani...kiša je padala kao da je smak svijeta.

U starom gradu u mračnom kutu, među starim špricama i ostacima tableta Smilović je tražio put u bolji svijet. Veliki ožiljak preko lica bio je od nekog ludog dilera, masnice na rukama i nogama bile su od šprice ili od njegovih mnogobrojnih ljubavnika. Više se nije prodavao za špricu..NE! Sad se kretao pod cijenom kutije plavog waltera. U biti, veoma jeftino. Kad ga je Megla pronašao Smiloviću je pjena izlazila na usta. Malo ga je pralo, ali ništa ozbiljno. Doživio je on i gore. -Smiloviću srećo, pa kak si?!- -Hmrbglj...-promrmljao je i povratio. Bok Megla! Kaj očeš?- Smilović ga je gledao krvavim očima. -Imaš alkohola?- upita Megla. -Ha? Pa ja sam u takvom besparici da je krizno, a ti bi cugu..jebi se, idi k Juri!- -Mrtav je- reče Megla. -A jebi ga!- Sjeli su zajedno u krhotine i smeće i neko vrijeme plakali jedno drugom na ramenu. Zatim su se sjetili jednog tipa koji je uspio u životu......Tu bi kontinjued!

Kao kak je već sad "in"...sad bude i na našem blogu nagradna igra, a zadatak je da upravo VI napišete što mislite koju je to "foru" Perhi provalil!

Post je objavljen 19.04.2005. u 21:48 sati.