Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gulistan

Marketing

Danas sam se cula s jednom prijateljicom iz New Yorka, nakon duze stanke (moja krivica...) Krasne novosti--njena zena, Susanna, ocekuje u maju bebu! Pokusavale su vise od godinu dana, umjetnom oplodnjom, sto ih je i kostalo, ali one to mogu priustiti. Interesantno je da je Susanni preko 40 godina, 42, mislim... Kad mi je Mel prvo rekla da "pokusavaju zatrudniti", brzopleto sam zakljucila da je u pitanju Mel. Ali, ne, i bas mi je drago.

Mel je godinu dana starija od mene, neurolog na Columbiji, specijalist za epilepsiju. Srele smo se kad sam preuzimala neke mozdane uzorke i brzo se sprijateljile. Ona je upravo prolazila kroz jako tezak period, bila je raskinula s partnericom od 8 godina, takodjer lijecnicom. Zivjele su u Melinom divnom stanu na Upper West Sideu, deset puta vecem od moje "kutije za cipele". Raskid je bio bas ruzan--iznenadan, traumatican; Mel se jedne zore vratila sa dezurstva ranije i zatekla Lisu s drugom, ta afera je isla 6 mjeseci, iskoristavajuci Melina dezurstva! Mel je bila van sebe, ali ni jednog trena nije posustala u poslu, bas je u to doba dobila i profesuru na Columbiji (bilo joj je 32!) i prvi veliki grant od NIHa, oko 500 000 dolara.

Svidjala sam joj se, a i ona meni, donekle, ali premda sam u tom periodu (nakratko, doduse) bila single, nisam se zeljela upustati u vezu s nekim tako svjeze ranjenim. Osim toga, njen zivot njujorske patricijke bio je predefiniran za moj ukus, nametao je odredjen okvir vec u startu: njeno drustvo, njen stan, njen novac... Otisla je na odmor u Englesku, a ja sam srela Noru, i kad se vratila nastavile smo s prijateljstvom.

Zanimljivo je kako se spojila sa Susannom koju je znala dosta godina, a da nikad nisu bile ni narocito prisne prijateljice. Susanna je naime imala reputaciju opasnog Casanove; i ona je vrlo privlacna, uspjesna osoba, funkcioner u gradskoj upravi, magistarka matematike, violinistica (nastupala je i na maloj sceni Carnegie Halla), karatist (Mel, opet, igra tenis za reprezentaciju grada) i instruktorica latinskih plesova. Tako im je veza i pocela, Mel se upisala na kurs, a tango je ucinio svoje... :) Sjecam se jedne vecere na koju sam ih pozvala, bila mi je u posjeti prijateljica iz San Dijega, nakon jela napravile smo malo prostora u mom kavezu, a Mel i Susanna su zaplesale uz Maldita noche.

Vjencale su se u Californiji, odakle je Susanna, uz prisutnost obje obitelji i prijatelja, preko 100 osoba.

Kupile su kucu u Brooklynu.

Post je objavljen 19.04.2005. u 19:09 sati.