Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubai2

Marketing

(Ne)radne navike

Jucerasnji alarm u nasoj firmi je otkrio nekoliko zanimljivih socioloskih cinjenica:

1. Postoji idiot koji je pusio u WC-u na trecem katu, iako je pored ulaza na WC ulaz na terasu na kojoj je pusenje (nazalost) dozvoljeno. Ja radim s takvim idiotom i posto je na trecem katu vjerojatno ima vecu placu od mene.

2. Iako je sve visejezicno od toga nema velike koristi. Prvi put sam se u visejezicnost razocarao prije mjesec dana kad sam letio za Dohu i kad su mi rekli da se mogu obratiti osoblju na arapskom, engleskom, njemackom, nizozemskom, svedskom, spanjolskom, talijanskom, ruskom, poljskom i srpskom jeziku. Konacno sam pomislio da cu zgodnoj stjuardesi konacno reci "Hvala" i "Molim" na hrvatskom. Onda je dosao stjuard. Na sakou mu je pisalo Svetozar...
Ovaj put nisu dali upozorenje na srpskom, ali su davali 2 minutne upute na arapskom. Dok su svi Arapi napustili ured, ja sam jos pokusavao nesto razaznati iz zvucnika. Nakon tri minute je pocelo upozorenje na engleskom, a dotad smo mogli biti u plamenu. Slusao sam zvuk sa razglasa, ali nista nisam shvatio jer se Mohammed vratio uz veliku buku jer je zaboravio kljuceve auta kojeg je kupio dan prije. Pospremio sam laptop i papire u ladicu, za slucaj da pocnu spricati vodom sa stropa i otisao iz ureda. Pritom sam rekao glupom Indijcu koji je cekao lift da se sa drugog kata moze spustiti i pjeske, jer kad je pozar ne koristi se lift.

3. Napustanje zgrade je znacilo samo napustanje ureda i posla. Nitko nije napustio zgradu. Samo se stvorio 20-metarski red u Starbucksu u prizemlju. S obzirom na razliku u posjetu caffeu u odnosu na normalni dan, mislim da je vjerojatno netko iz Starbucksa pusio u WC-u.

4. Alarm je trajao 25 minuta, a Starbucks je ispraznjen tek nakon 2 sata.

5. Konacno, alarm u 9:15 je evakuirao kompletno osoblje (osiguranje se pobrinulo da svi napuste urede) i u prizemlju se okupilo oko 50 djelatnika. Inace, nas ima oko 400 i pocetak radnog vremena je u 8:00, pa je zanimljivo vidjeti gdje su bili drugi.

Post je objavljen 18.04.2005. u 21:20 sati.