Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/njam

Marketing

Sacher torta

PRIPREMITE:
15dag čokolade
15dag maslaca
6 jaja
15dag šećera u prahu
15dag brašna
marmeladu od marelice (ili ako volite neku drugu, ali marelica je za originalnu Sachericu)
čokoladnu glazuru (preljev)*

Na vrlo slaboj vatri otopite naribanu čokoladu sa žlicom vode (ne morate je ribati ako vam se ne da, dovoljno je razlomiti je na kockice). Dodavajte postepeno maslac i dobro
promiješajte. Posebno tucite žutanjke sa šećerom,pa im dodajte otopljenu čokoladu (tek kad se čokolada ohladi, da vam se jaja ne skuhaju :).

Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka. Dodavajte ga naizmjenično s brašnom mješavini s čokoladom. Dok se dodaju snijeg i brašno, smjesu treba polaku miješati kuhačom, nikako ne mikserom. U suprotnom, torta vam neće narasti.

Oblik za tortu namažite maslacem i pospite brašnom,ulijte tijesto.
Tijesto se mora staviti peći čim ste ga pripremili, ne smijete ga ostaviti stajati. Zato je nabolje da uključite pećnicu da se grije i pripremite oblik za tortu dok čekate da se čokolada ohladi.

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite na srednje jakoj vatri. Ispečenu tortu izvadite iz kalupa i pustite da se
ohladi. Zatim je prerežite i napunite marmeladom. Izvana prelijte glazurom od čokolade.

Post je objavljen 18.04.2005. u 19:28 sati.