Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dubai2

Marketing

Ugasite cigaretu...

Ako mislite da mi ne mozete pomoci dok pisem blog varate se.
Ako na samo minutu, dok citate ovaj blog, ugasite cigaretu koju ste upalili, vec ste mi pomogli.
Ljepse nam je bez nje. Mozda ste malo nervozni radi toga, ali proci ce vas. Bolje i to nego da vase bliznje unervoze teska oboljenja kao sto su rak pluca, bolesti srca, bronhitis i emfizem jer 90 % umrlih od raka pluca su pusaci, 25% umrlih od srcanih bolesti su pusaci, dok je pusenje u 75% slucajeva uzrok smrti od bronhitisa/emfizema.
Trudnice koje puse povecavaju stupanj opasnosti od nastanka pobacaja, radjanja mrtvorodjenog ili djeteta male telesne tezine.
Pusaci cesto oboljevaju od ulkusa, i lose reagiraju na antiulkusnu terapiju. Oboljevaju od bolesti perifernih krvnih zila koje se kompliciraju nastankom gangrene i amputacijom ekstremiteta.
Oni kaslju u ove slike koje gledate, imaju ceste respiratorne infekcije i smetnje sa disanjem.
Prema istrazivanjima radjenim u Irskoj pronadjeno je da oko 6000 ljudi umire svake godine od oboljenja uzrokovanih pusenjem, sto je 10 puta vise od broja umrlih u prometnim nezgodama.

Ugasite cigaretu ako vam to kaze dijete koje vas voli...

A posebno bih preporucio da prestane pustit kretenu koji je jutros upalio cigaretu u WC-u, sto je ukljucilo alarm u cijeloj zgradi, tusiralo sve koji su se zatekli u WC-u, kuhinju i prostoriji za molitvu, a sve preostalo osoblje natjeralo na polusatnu evakuaciju.
Moja radno mjesto je zbog necije gluposti sat vremena zjapilo prazno...

Image Hosted by Free Image Hosting

Post je objavljen 17.04.2005. u 15:04 sati.