Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Day of Silence

U srijedu se održao deseti godišnji "Dan Tišine" u školama diljem Amerike. Pokrenut 1996. u New Yorku, na ovaj dan studenti šute cijeli dan i dijele letke u kojima objašnjavaju razloge svog ponašanja. "Dan Tišine" podsjeća na šikaniranje i zlostavljanje homoseksualaca u školama. Ove godine sudjelovalo je 450 tisuća studenata iz 4000 škola.

Ove godine se pojavila i reakcija na ovaj dan: u četvrtak je u nekoliko stotina škola održan "Day of Truth" čija je svrha bila "suzbijanje homoseksualnog lobija i iskazivanje suprotnog mišljenja sa kršćanskog stajališta". Sudionici "Dana Istine" su dijelili letke sljedećeg sadržaja: "I am speaking the Truth to break the silence. I believe in equal treatment for all, and not special rights for a few. I believe in loving my neighbor, but part of that love means not condoning detrimental personal and social behavior. I believe that by boldly proclaiming the Truth, hurts will be halted, hearts will be healed, and lives will be saved."

Jedan sudionik "Dana Istine" obučen u majicu s natpisom "Homoseksualnost je grijeh" kaže: "Ovaj dan predstavlja pristojnu reakciju, nitko od nas ne zagovara zlostavljanje ili diskriminaciju homoseksualaca. Mi samo kažemo da njihovo ponašanje nije moralno".

Sudionik "Dana Tišine" kaže: "Naš program je program za pravdu i jednakost. Nikome ne govorimo da bude gay ili da nam mora biti najbolji prijatelj. Samo kažemo da nije u redu diskriminirati ili šikanirati homoseksualce."

Mislim da ovdašnje novine prilično objektivno prenose vijesti sa ovih događanja. Nastoje objasniti i jedno i drugo stajalište. Usporedimo to sa viješću u Večernjaku od neki dan: "Skandalozno! Među nama ima transvestita!"

Post je objavljen 16.04.2005. u 23:53 sati.