Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Koncert

Kada sam vec mislio da ce mi dan proci u odmoru i razmisljanju kako proljencariti sutrasnji neradni sabat i prekosutrasnji pocetak generalnog strajka banaka, eto Vesne na balkonu: "Crne mokasine, plave hlace i bijelu majicu uzmi, a kosulja ti je na sjedalici", rekla je brzo i nestala kako bi i sebe dotjerala za vecernji izlazak; "oko 8 trebamo biti kod Katzovih u Haifi, Tami priprema palacinke", viknula je izunutra. Ceznutljivo gledajuci kako se suton polako spusta na moj balkon, odoh traziti sve sto mi je receno. Dvojio sam izmedju crnih ili plavih carapa, jer oko toga nisam dobio nikakvih direktiva, pa sam, zakljucivsi da carape vjerojatno ne igraju neku presudu ulogu u mom danasnjem odjevanju, zatvorio oci i nasumice izabrao - crne!

Kod Katzovih razocarenje. Umjesto voljenih palcinki, docekale su me kremsnite. Ali ukusne! S haifanskih brda sjurili smo se u Kibuc Jagur, gdje je u 9 i po trebao poceti koncert kojeg vodi jedan od poznatijih izraelskih tekstopisaca Dan Almagor.



Docekao nas je sjedeci na visokoj barskoj sjedalici i otvorenim racunarom na malom stolicu. Preko racunara upravljao je velikim monitorom na pozornici, gdje su se pojavljivale naizmjenicno fotografije o kojima je govorio i tekstovi po kojima smo (1200 prisutnih) pjevali uz pratnju muzicara koji su se jedan po jedan pojavljivali.



Vecer je bila posvecena francuskim autorima i domacim autorima koji su radili pod uplivom francuske sansone. Zabavljao nas je mjesoviti ansambl SIRLI (u prevodu nesto kao "Pjesma za mene") a glavni solist je bio popularni glumac i pjevac (u stilu Iv Montana) Sasi Keset koji je osvojio publiku, dok je mene odusevila prelijepa Keren Hadar, operna pjevacica koja se na estradi pojavila tek prije godinu dana.



Duboko iza pola noci muzika je jos vladala dvoranom, a onda je Almagor jednostavo rekao "i to je to". Uspio sam uhvatiti kako odlazi,



ali ostala je poruka koju bih sazeo ovako:

pjesma nije samo rijec
pjesma nije samo zvuk
pjesma je i velika nada
da ce jednom biti mir


Post je objavljen 16.04.2005. u 09:49 sati.