Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serol

Marketing

Mobilni telefon od 7.000 evra

Ekskluziva!
Inače, Vertu je Nokijina kompanija koja isključivo dizajnira luksuzne mobilne telefone. Kompanija ima sedište u Londonu, a njen idejni tvorac je Frank Nuovo, dizajner Nokijinih telefona još od 1995. Vertuove modele nije lako naći. Kupuju se samo preko Vertuovih galerija i zakazivanjem u njihovim privatnim prostorijama koje se nalaze u najekskluzivnijim tržnim centrima u svetu.

Najskuplji i najekskluzivniji mobilni telefon na svetu, Vertu od 7.000 evra, pronašao je vlasnika i u Beogradu. U prodavnici mobilnih telefona Mobillwood u Vojislava Ilica, koja jedina u zemlji može da poruči ovaj telefon.

- Istina je da smo prodali jedan ovakav telefon, ali ne možemo da otkrivamo ko je kupac. Inače, postoji i posebna procedura za nabavku telefona, a mi smo trenutno jedina firma u zemlji koja ima ugovor i može da prodaje Vertu - rekao je jedan od prodavaca iz Mobillwood-a.

Iako je u današnje vreme imperativ da mobilni telefon poseduje MMS i kameru, ovaj preskupi statusni simbol nema ni jedno, ni drugo. Ono čime se luksuzni Vertu odlikuje je titanijum i safirsko staklo, materijali od kojih se prave i spejs-šatlovi. Telefon je obložen kožom. Ekran visoke rezolucije s prednjim osvetljenjem, hi-fi zvučnik koji svira originalne melodije umesto zvona i više od 1.000 mesta za unos su još neke od karakteristika ovog telefona koje ga čine boljim od svih drugih.

- Safirsko staklo je neprobojno i otporno na oštećenja. Zbog toga ovaj telefon ide uz doživotnu garanciju. Proizvođač tvrdi da ne može nikako da se razbije ili da se izgrebe, a zbog registarskog broja koji je utisnut u svaki telefon, on je zaštićen od razbojnika i lopova. - Mi imamo mogućnost da poručimo samo Ascent varijantu ovih telefona. Ona se prodaje u šest boja i najjeftinija je. Druga linija, Signatur, mnogo je skuplja jer se kućište pravi od platine, 18-karatnog belog zlata, 18-karatnog žutog zlata ili nerđajućeg čelika. Telefoni iz te linije koštaju i po 30.000 evra.


Post je objavljen 15.04.2005. u 12:35 sati.