Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

23. turnir go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica' - 14. 04. 2005.

Atari-go je četvrtkom u Centru. Kao i često ranije sasatajem se s Adilom putem do Centra. Dolazimo, ali nekako je mirno u Centru. Doznajemo da je većina djece u Zagrebu. Skupno su otišli na druge programske aktivnosti.
S Adilom i Ivanom Crnčićem igram go na ploči 9x9. Pričam im priču om prostoru. TReba urdaiti među, ali radimo malo po malo, pa tko više. 'Vidiš ovo prazno. Tu ćeš ti traktiorom. Ovi tvoji kamenčići označuju do kuda smiješ orati, a bilo bi dobro da imaš toga što više.' Adil već zna o ćemu se radi, ali Ivan s zadiovoljstvom prati i vidim da razumije što treba raditi i radi tako, ali vještine još nema. Vještina se stiče vježbom,a to znači igrom.
Dok mi igramo teta Marina traži djecu. Nalazi ih na igralištu i poziva na go. Malo se ipak povečao broj na devetoro, pa krećemo na igranje turnira. Ovo je već 23. ove školske godine.
Igralo se atari-go prema kategoriji na ploči 9x9 po dvije partije međusobno, a sistem odabira parova i izračuna rezultata je bio švicarac.

1. Adil Karupović 25. kyu, 10 bodova i sos 40
2. Darko Dolenac 24. kyu, 9 bodova i sos 41
3. Ivan Dugić 7. interna kategorija, 8 bodova i sos 43
4. Darko Badovinac 7. interna kategorija, 7 bodova i sos 41
5. Fabijan Budek 5. interna kategorija, 5 bodova i sos 37
6. Ivan Crnčić 7. interna kategorija, 5 bodova i sos 32
7. Marina Šimag 7. interna kategorija, 4 boda i sos 11
8. Anto Stipić 4. interna kategorija, 3 boda i sos 28
9. Andrej Čuljak 4. interna kategorija, 3 boda i sos 18
10. Božidar Solga 7. interna kategorija, 3 boda i sos 15
11. Predrag Nišević 7. interna kategorija, 2 boda i sos 22
12. Ivana Šimag 6. interna kategorija, 2 boda i sos 16
13. Damir Horvat 2. interna kategorija, 2 boda i sos 13
14. Tomi Vrbančić 7. interna kategorija, 2 boda i sos 8
15. Tomislav Gegeš 3. interna kategorija, 1 bod i sos 16
16. Mateja Vidić 2. interna kategorija, 0 bodova i sos 8
17. Jakov Sudar 7. interna kategorija, 0 bodova i sos 7
Već u prvom kolu najjači susret. Igraju Adil i Darko Dolenac. Kažem ja njima: ' Da odmah riješimo ono glavno.'. Pa nije baš riješeno, jer igrali su 1:1. Trebao je Adil pobjediti u obje, ali nije htio zarobiti veću grupu, jer bila mu je sigurna. Može, ali neće, jer vidi da si to može dozvoliti. Sve bi to bilo u redu da nije pogriješio i izgubio kamenčiće kojima je zarobljavao tu rupu, a time ode i partija. Pažljiv treba biti stalno, pa to postaje normalno.
Nakon dva odigrana kola dolaze još Andrej, Damir i Gego. Sada nas je već dvanaestoro.
Neki su toliko zainteresirani za kombinacije, da ne mogu izdržati, te kažu poteze drugih partija. Zbog toga sam morao i poništiti neke i ukoriti onoga koji se miješao sa strane. Odigrane su potom iz početka.
Adil i Darko Dolenac sakupljali su bodove, ali Darko je izgubio, jednu od imenjaka Badovinca i bio na kraju bod zaostatka za Adilom.
Nakon četvrtog kola se vratila škvadra iz Zagreba i evo ih ovdje. Žele se uključiti u rad, pa makar odigrali i samo dvije partije, koliko je ostalo do kraja. I tako od startnih devet završavamo s 17 natjecatelja, mada zadnje kolo nisu odigrali oni iz mlađe grupe. Morali su na spavanje.
Ovaj puta se dosta šaralo s brojem aktivnih po kolima. Neki su odigrali sva kola, a među njima su pobjednici turnira. Ovi što kasnije stigoše nisu imali mogućnosti za veći broj bodova i bolje mjesto na tablici. Na kraju je bilo i posebnog zadovoljstva bilo je kod Darka Badovinca, jer osvojio je plavu diplomu, koju osvaja trećeplasirani učenik Centra.
Slijedećeg četvrtka smo opet ovdje.
bl. Muradenu


Post je objavljen 15.04.2005. u 10:39 sati.