Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jelenasavojska

Marketing

Tom Ford ostvario saradnju sa Estee Lauder.

Image Hosted by ImageShack.us

Godinu dana nakon shto je napustio Gucci, Tom Fordu su opet pochele da cvjetaju ruzhe - potpisao je ugovor za Estee Lauder, gigantom u proizvodnji kozmetike. The Estee Lauder Companies Inc se bavi proizvodnjom shminke, preparata za kosu, preparata za njegu kozhe, i prodaje se u 130 zemalja svijeta pod veoma poznatim brendovima kao shto su: Estee Lauder, Aramis, Clinique, Prescriptives, Origins, M.A.C., Bobbi Brown, Tommy Hilfiger, La Mer, Donna Karan, Aveda, Stila, Jo Malone, Bumble and bumble, kate spade beauty, Darphin, Michael Kors, Rodan + Fields, American Beauty, Flirt! and Good Skin (TM) and Donald Trump the Fragrance.
Predsjednik Estee Lauder-a, John Demsey, posao sa Fordom je nazvao kao "prvu ikada uspostavljenu kreativnu saradnju sa nekim dizajnerom".
Prvo shto se ochekuje je linija "Tom Ford for Estee Lauder" za proljecje 2005. Linija cje sadrzhati ogranicheno izdanje kozmetichkih proizvoda, kao shto su ruzhevi za usne i puderi, dizajnirani po Tomovom ukusu.
Na jesen 2006. na trzhishte cje izacji parfemi kao i svi ostali kozmetichki proizvodi, kako za zhene tako i za mushkarce, takodje sa potpisom Tom Forda.
"Estee Lauder je uvijek saradjivala sa najboljima", rekla je Aerin Lauder, kreativni direktor kompanije. "Tom Ford je pravi vizionar koji zna shta mushterije zhele i kako da to prikazhe na najbolji mogucji nachin. Uzbudjena sam shto cju raditi sa njim i upoznati njegove poglede na svijet kozmetike."
Ovo nije samo josh jedno u nizu izdanje kozmetichkih proizvoda poznate lichnosti. Tom Ford kazhe da ochekuje veliki uspjeh, kao shto je to bio sluchaj sa parfemom i pratecjim proizvodima "Rush" dok je radio za Gucci.
"Ne mogu biti srecjniji", izjavio je Tom Ford, predsjednik Tom Ford Company. "Ovo sam vecj dugo imao u planu i veoma sam uzbudjen zbog saradnje sa Estee Lauder, liderom u proizvodnji prestizhne kozmetike."


Vasha malena sharena Ja. *:

Post je objavljen 14.04.2005. u 18:19 sati.