Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 15. puta - Zagreb 13. 04. 2005.

Igralo se, ali promjena na listi nije bilo. Svi bolje stojeći na listi obranili su svoja mjesta, a odigrano je sedam izazova.
Danas se krenulo Matinim izazovom Marijana. Bilo je tu i devet prednosnih kamenova, što daje Marijan. Stigao sam u pola te partije, a tamo već bijaše i Damir. Bilo je prirodno da me odmah i izazove. Prije nego počesno porazgovarali smo malo o Dragon Go Serveru u funkciji dopisnih partija. Reče on: 'Ako se igra preko servera, prijavljujem se i ja.' S njime je sada u startu dopisnoga 12 natjecatelja. Biti će zanimljivo.
Damir i ja smo igrali prošli puta partiju u kojoj sam se jedva spasio na kraju pobjedivši za pola poena. Ovu sam partiju tako shvatio kao revanš za onu tako sitnu i slučajnu pobjedu, a on kao novi pokušaj. Ovaj puta je od početka situacija bila jasnija. Oborio sam mu onaj kut, gdje su prošli puta počeli moji problemi. Nakon još tri veće oborene grupe on je mislio predati, ali ipak pokušava još otporom. Moja nepažnja i rikne mi komadić, a njemu oživi jedna veća grupa. 'Opa, Smude, stani! Sredi se malo, ta neće partija sama do kraja.', rekoh sam sebi. Krenuo sam na njegovu još široku stranicu, razbucao je i on tada predaje.
U međuvremenu Marijan je izbrojao pobjedu protiv Mate za 25,5 poena i tako sačuvao četvrto mjesto.
Stigao je i Tomi, ali mu ne ostaje do da gleda partije. Stigao je i Davor, ali ne sučeljuje se s Tomijem. Oboje gledaju partije drugih, a kada završiše Marijan i Mato, pada dogovor o partiji za listu između Mate i Davora. Marijan se obraća Zvonku, koji je baš pristigao i izaziva ga za drugo mjesto. Tomi i dalje sakuplja energiju i promatra zbivanja.
Mato se trudio protiv Davora. Na kraju predade, ali je bio nezadovoljan zbog pogreške. 'E, da bar nisam pogriješio odigravši .......' 'E, da ......', mislim si ja. Koliko takovih 'E, da...' u životu ima. E, moj Mato, treba naučiti živjeti s time i mijenjati sebe. Nakon puno tih 'E, da....' shvatiti češ, da oni ne postoje, već da je to nešto u nama, što, ako smo nezadovoljni, treba mijenjati. Vidiš pogreške, kreni, uči. Na dobrom si putu.
Na kraju partije s Marijanom dolazi Zvonko do stola gdje igram. Pitam ga za rezultat, a on ko da radije nebi rekao, ali ja baš hoću zapisati rezultat. 'Dobio sam', kaže. Pitam: 'Za koliko?'. 'Puno, piši predaju ili kak hoćeš.', kaže. 'Ak pišem, treba navesti ono kaj je stvarno bilo', velim na to ja. 'Ma, 137.', on. 'OK', ja. Probija se Marijan između stolova na kojima se belot igra. Vidim da su mu uha crvena, a i lice nekako odražava ono neizgovarano: 'Uf....'. 'Znam', kažem mu, a on kao da želi sakriti ono što je u njemu, gleda lijevo i desno i izbjegava direktan pogled i tek ono kratko: 'Ne mogu ja s njim.'
Tomi je već spreman. Ide na Zvonca. To je špic-partija za danas. Istovremeno Mato se pokušava revanširati Marijanu za poraz na početku igre. Vidi da je malo zdrman partijom protiv Zvonca, pa su nade veće. Marijanu je to dobro došlo, da koliko-toliko smanji utisak poraza iz prethodne partije. Uvjerljivo je pobjedio Matu.
Sve do blizu kraja partije Tomi protiv Zvonca ima prednost do izjednačene pozicije pred sam kraj, ali tada griješi, gubi grupu i predaje. Za jednu veliku grupu obojica su mislili da pada, a bilo je kombinacije za život. Očito je nastupio već i umor.
Pregled današnjih rezultata:

Za 4. mjesto: M. Sviličić - M. Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 25,5 poena razlike )
Za 1. mjesto: M. Smud D.Kovačević ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Za 8. mjesto: D. Gorički - M. Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Za 2. mjesto: Z. Bednjanec M. Sviličić ( 8 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 137,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: Z. Bednjanec T. Baotić ( 4 prednosna kamena ) 1:0 ( predajom)
Za 4. mjesto: M. Sviličić M.Taušan ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( predajom )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 13. 04. 2005.
1. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
2. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
3. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
4. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
5. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
6. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
7. Robert Jovičić 22. kyu Zagreb,
8. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
9. Mato Taušan 23. kyu Zagreb,
10. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
11. Igor Krtalić 25. kyu Osijek,
12. Leon-Josip Telak 24. kyu Zagreb
Do slijedeće srijede
bl. Muradenu


Post je objavljen 14.04.2005. u 09:45 sati.