Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Čovjek kao racionalno biće

Izgleda da se će se najavljivana promjena u Rockatanskom ipak malo zakomplicirati. Naime, počeli su u posjete Viti dolaziti i ostali zainteresirani potencijalni iznajmljivači, jer je on svima njima dao do znanja da ako, citirano - Nema para, nema rente mog Rock, Blues i Jazz Puba. Stoga, špekulacije su tijeku, a Suri, naš najpoznatiji špekulant, je sinoć bio posebno zabrinut razvojem događaja s obzirom da su na razgovor došli i neki njemu 'sumnjivi' tipovi.
No, Vito ga je ubrzo razuvjerio i u neku ruku smirio riječima – Pomno ću birati kome ću ga dati, jer mi nije namjera devalvirati stanje u Rockyu.
Maja, Ivanka, Anđelko i ja smo povukli ozbiljnu priču o bitku i postojanju, paranormalnom i nazovi normalnom u životu, Bogu i čovjeku. Svatko je od nas elaborirao svoj pristup esencijalnim pitanjima koji oduvijek muče čovječanstvo. Maja je zastupala nepostojanje ničega poslije smrti i teze da su sva čovjekova razmišljanja o paranormalnom i nečem drugačijem bazirana ustvari samo na nusproizvodima mozga kao kompleksnog anatomskog aparata. – Ja poznajem samo racionalno, samo ono što mogu opipati i temelji se na znanstvenim činjenicama – između ostalog je govorila Maja, dok sam ja iznosio svoja razmišljanja, iako se u nekim ovu večer izrečenim tvrdnjama mogu složiti s njom. Na kraju krajeva i živim tako, kao racionalno biće i vrlo malo danas razmišljam o stvarima, kojima sam prije mnogo više posvećivao vremena, iako sam imao neka paranormalna iskustva poput astralne projekcije – stanja sličnog snu – gdje sam i kada sam upoznao jednu osobu koja sinergijski potpuno upotpunjuje moj bitak, a nisam je poznavao do tada u budnom, stvarnom, svijetu. Također, pričao sam o Kastanedinom, ustvari, don Huanovom – Tonalu i Nagualu – svemu poznatom i svemu nepoznatom, te još nekim alternativnim razmišljanjima i znanjima iz domene ezoterije.
Na kraju smo se složili da naš diskurs nema jedinstven zaključak i ne može ga ni imati. Različitost nas samih je upravo sažeta u ljepoti življenja.

np In Flames – Clay man


Post je objavljen 13.04.2005. u 23:25 sati.