Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Različitost se cijeni

Iz pravilnika korporacije u kojoj radim:

Antidiskriminacijska politika i politika prihvaćanja različitosti
ReubenSoft poštuje, cijeni, i prihvaća različitosti svojih uposlenika, kao i klijenata, dobavljača, i globalnog tržišta. ReubenSoft pruža iste mogućnosti zaposlenja svim kandidatima i uposlenicima. ReubenSoft ne diskriminira protuzakonito na osnovu rasne pripadnosti, boje kože, religije, spola, nacionalnog porijekla, starosti, invaliditeta, veteranskog statusa, bračnog stanja, spolnog identiteta ili seksualne orijentacije. ReubenSoft zabranjuje šikaniranje pojedinaca po gore navedenim osnovama.

Ova pravila se primjenjuju prilikom zapošljavanja, osposobljavanja, unaprjeđivanja, kompenzacije, transfera, socijalnih i rekreacijskih programa.

Domestic partnership
Obiteljski Partner (domestic partner) definira se kako dvije odrasle osobe istog spola koje se odlučuju dijeliti život u intimnoj i vjernoj vezi, žive zajedno, i zajedno se brinu za osnovne životne potrebe.

Obiteljski partneri uposlenika u Sjedinjenim Državama i njihova djeca (bez obzira radi li se o djeci uposlenika ili uzdržavanog partnera) imaju prava na osiguranja iz ovog programa. Ova prava nisu dostupna uposlenicima u drugim državama. Ona se ostvaruju ovisno o kulturnom i socijalnom stanju na svakoj lokaciji.
[Drugim riječima, izborite se ljudi, pa ćete dobiti]

Prema federalnom zakonu, obiteljskim partnerima različitog spola nije dozvoljeno sudjelovanje u ovom programu. Oni imaju opciju da se legalno vjenčaju i tako postignu prava kao supružnici. Trenutno federalni zakoni ne priznaju istospolne partnere kao supružnike, uključujući federalne zakone o osiguranjima.
[He, he. To su dobro smislili, da ne bi heteroseksualcima palo na pamet da registriraju partnere bez da se zakonski ožene!]

Što je uključeno u plan za obiteljske partnere?
Biranje bilo kojeg zdravstvenog i dentalnog osiguranja; svi specijalni programi dodatne zdravstvene zaštite; grupno životno i invalidsko osiguranje.

Participacija zdravstvenog osiguranja, inače neoporeziva, prema federalnim zakonima se ipak mora oporezivati u slučaju istospolnih obiteljskih partnera.

Dokumentacija
Prilikom učlanjivanja u program, nije potrebna nikakva dokumentacija. Potrebno je samo prihvatiti uvjete za učlanjenje u program:

  • Partneri žive zajedno i zajednički se brinu za svoje obaveze

  • Moraju biti u mogućnosti pružiti dokaze zajedničke imovine ili zajedničkih kreditnih obaveza na zahtjev.

  • Oba partnera namjeravaju živjeti zajedno neodređeno dugo.

  • Nisu vjenčani za treće osobe.

  • Žive zajedno bar 12 mjeseci ili posjeduju potvrdu o obiteljskoj zajednici izdatu od grada ili ustanove koja ima dozvolu izdavati takve potvrde.

Dakle, istospolne obiteljske zajednice nisu izjednačene sa standardnim obiteljima, ali ostvaruju približno ista prava. S vremenom će razlike postajati sve manje, i onda se postavlja pitanje zašto uopće imati posebnu kategoriju za njih. Nedavno je Californijski sudac presudio da nema smisla održavati tu dvostruku kategoriju: "Stvaranje prava sličnih bračnim ali bez braka, previše podsjeća na segregacijski princip 'separate but equal' (odijeljeni ali jednaki) koji je odavno odbačen kao nelegalan"

Post je objavljen 13.04.2005. u 21:43 sati.